Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Ti milyen sütit fogtok sütni...

Ti milyen sütit fogtok sütni húsvétra?

Figyelt kérdés
Nálunk egy biztos pont van a túrótorta. Mit süssünk még?

2013. márc. 24. 11:05
 1/8 anonim válasza:
[link] rengeteg ötlet van a neten csak tudni kell hol keresni és mit beírni....:)
2013. márc. 24. 11:21
 2/8 A kérdező kommentje:
De én a ti menütökre is kíváncsi vagyok, jobb biztos forrásból ötletet meríteni. :)
2013. márc. 24. 11:38
 3/8 anonim válasza:
Még nem csináltam ilyen sütit, de ilyet szeretnék: [link] nagyon kreatív és aranyos is. :)
2013. márc. 24. 12:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez az utolsó sütemény tökéletes. Nagyon tetszik, hihetetlen milyen ötletes! :) Viszont nincs ötletetek mivel lehetne a kókuszreszeléket helyettesíteni? :( Semmi sem jut eszembe, amitől ugyan ilyen szőrösnek, pihésnek hatna, de a kókuszt nem szeretem. :(
2013. márc. 24. 22:52
 5/8 anonim válasza:

Mazurek-et. Ez biztos :D

[link]

Tradicionális lengyel süti. (Anyám lengyel, én meg szeretek sütni :D ) (Linzer jellegű alaptészta kell, erre kell rápakolni saját elképzelés szerint lekvárt vagy cukormázat, diót, csokit, narancsot, barackot, mandulát, stb. ahogy tetszik)

Csinálok még vaníliás-mazsolás kalácsot is.

2013. márc. 24. 23:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Jaaj, nagyon aranyos ez a nyuszi :)

Mondjuk mi nem hiszem, hogy bajlódunk azzal, hogy diétás legyen-e, vagy sem. Amúgy is mindig van nálunk süti, és ha már süti, akkor az aztán az legyen! :D

És az a Mazurek nagyoon jól néz ki, de sajnos sokat nem értek belőle. :(

Viszont ha már linzer, akkor az nem is rossz ötlet. :)

2013. márc. 25. 13:33
 7/8 anonim válasza:

Jah, hát csak szemléltetésképp linkeltem be, de akkor az oldalon leírt recept :D

Narancsos mazurek

Hozzávalók tésztához:

250gr búzafinomliszt

1 kanál burgonyaliszt

180gr vaj

90gr porcukor

2 nyers tojás sárgája

Krémhez:

300gr kandírozott narancshéj

200-300gram sárgabaracklekvár

Dekoráció:

szeletelt mandula

cukor (készen kapható cukormassza vagy csinálhatsz te is)

Hozzávalókat össze kell keverni/gyúrni, ha szükséges még hozzáadhatunk egy kis hideg vizet. 2 órára be kell tenni a hűtőbe. Kiveszed, egy részét kinyújtod, a maradékból szegélyt teszel rá. 180 fokon kb. 20 percig sütöd, amíg kicsit pirulni kezd. A kandírozott héjat egy pár percig (össze)főzöd a lekvárral, majd elegyengeted a tésztán. Kicsit hagyod hűlni, majd kidekorálod :)

2013. márc. 25. 13:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem egy ilyenre valamikor beruházunk. És köszönöm, hogy leírtad, nagyon jól néz ki. :)
2013. márc. 25. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!