Húsvétra milyen díszt illetve ételt csináljak?
Ételnek tudom ajánlani a sárga túrót (aminek semmi köze a túróhoz). Nem hiszem, hogy fent van-e így az interneten, ezért leírom: Verj fel 10 tojást villával egy tálban, öntsd egy lábasba, adj hozzá 1 liter tejet, 10 evőkanál cukrot, és ízlés szerint egy kis fahéjat. Tedd a tűzhelyre, és addig főzd, amíg túrós állaga nem lesz. Aztán rakj egy keverőtálba egy konyharuhát, és öntsd rá tojásos masszát. Kösd össze a konyharuhát, és akaszd fel a csapra. Egy éjszakáig hagyd állni. Majd vedd le, és tehet tálalni. Amúgy ez az étel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származik, anyukám mindig ezt szokta csinálni, ő mondta el nekem a receptjét tegnap, mert imádok sütni-főzni.
Persze a sonka nélkülözhetetlen a húsvéti asztalra, meg egy kis tojás is kell! Kenyér helyett pedig kalács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!