Másnak is olyan érzése van, mintha karácsony lenne?
Én tegnap éreztem így, mikor jöttem haza a hóesésben, és tudtam jön a hosszúhétvége. Tisztára mint karácsony előtt.
Reggel mikor kinéztem az ablakon, havas volt a kert, a háztetők. Fura a hangulat az tuti. :)
Nekem is olyan érzésem van, itt is esett a hó, de nem maradt meg.
Egyébként van egy olyan képeslapom, amin a fiúk vödör vízzel öntik nyakon a népies öltözetű lányokat. Régi szép idők, amikor még kellemes meleg volt húsvétkor, és lehetett így vízzel locsolkodni. (Nem vagyok öreg, de hiányzik az, hogy falun mamámnál jöttek a locsolók😅)
Ma már szinte senki nem locsol meg, verset sem mondanak. Pedig olyan szívesen adnék csokitojásokat érte. Szeretem az ilyen szokásokat. 🙄
Nálunk azért nem az időjárástól függ, hogy ünnepi hangulatunk van-e. Például az indiaiak, koptok, görögök, asszírok, ausztrálok stb. mit szóljanak? Náluk (szinte) soha nincs hó karácsonykor. :-D
Mi a déli részén élünk az országnak, de elutaztunk az északnyugati részre is, mivel ott élnek a rokonaink. Szerencsére nálunk azért tavasziasabb idő volt, bár tény, hogy a kocsi hőmérője szerint karácsonykor melegebb volt, mint húsvétkor. XD De a húsvéttól nem is mindig lehet elvárni, hogy olyan kicsattanó, üde, tavaszi időt hozzon. Tekintve, hogy a Gergely-naptár szerint mozgó ünnep, március 22. és április 25. között bármikor lehet. Ez több, mint egy hónap különbség. Egyik esetben alig jöttünk még ki a télből, másik esetben meg szinte május van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!