Van, aki nem ünnepli a húsvétot?
Idén a párom végig dolgozik húsvétkor, egyedül csak április 9én lesz otthon húsvétvasárnap. Azt kérte ne főzzek sonkát, csak valami gyorsat vagy süssek hurkát, főtt tojás legyen a menü.
Én meg egyedül leszek otthon húsvetkor, csak szombaton fogok dolgozni.Párom persze pozítivan áll hozzá, azt mondja legalább több pénzt hoz haza.
Szüleim 120km-re laknak nem érdemes felutaznom hozzájuk kétnapra, mert kedden úgyis meló, tehát hétfőn jöhetnék haza.
Májusban pedig a húgom esküvője lesz akkor meg úgyis kell szabi meg nyárra tartogatjuk a szabijainkat.
Másnak hogy fog telni az ünnep? 26 évesek vagyunk amúgy, gyerek nincs. Barátnőimnek vannak gyerekeik így hozzájuk se megyek ünnepkor
Felnőttként sosem ünnepeltem a húsvétot.
Ha jó az idő, akkor elmegyünk kirándulni. Igaz, hosszú hétvége, de több napos utazásokat ilyenkor nem csinálunk, mert rengetegen vannak mindenhol.
Csak 1 napra valahová, lehetőleg a természetbe.
Már sonkát sem mindig főzünk, legfeljebb, ha éppen akkor kívánjuk.
Ha úgy van kedvem, akkor ilyenkor megcsinálom a tavasz nagytakarítást.
Mivel a húsvéthoz sokkal kevesebb nem vallási dolog kötődik, mint a karácsonyhoz, rengetegen nem tudnak mit kezdeni vele...
Max. sonkát, tojást és csokit z*balnak és annyi.
Szerintem
1. alakítsd ki a saját szokásaid. Ha a párod nem partner ebben, akkor a magad örömére.
2. Ha le akarsz utazni a családodhoz, utazz! 120 km-rol van szó, nem 1200-rol.
Amúgy mi elég sok szokást alakítottunk ki húsvét vasárnaptól fehérvasárnapig (azaz 2 héten at). Én már nagyon várom. Szerintem az ünnepeket meg kell ülni, különben csak a szürke hétköznapok maradnának sorban
Pihenéssel.
Én sem ünneplem a húsvétot, csak az a jó benne, hogy piros betűs, de egyébként nem szeretem.
És egyre rosszabb minőségűek a sonkák, így idén azt már nem is veszek, úgy döntöttem.
Am. szerintem a kérdező elutazhatna még szombat este a szüleihez (120km nem a világ) és ráérne hétfőn este hazamenni, én ezt tenném a helyében!!
36 vagyok, kiskoromban úgy ünnepeltük a húsvétot, hogy korán reggel elhúztunk valahová, hogy esélyt se adjunk a locsolkodóknak.
Így anyukaként szimplán nem foglalkozunk vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!