Ki menjen látogatóba a másikhoz?
Gyerek nélküli család vs. fiúgyermekes család.
Ki menjen inkább kihez? Szerintetek hogy illik, hogy szokás? (külön városban élő családokról van szó)
Menjen a gyerek nélküli család, mert illik meglátogatni a kisgyereket húsvétkor?
Vagy menjen a kisgyerekes család, mert mégis csak a gyereknek "kell menni" locsolkodni?
A helyzet azért nem tiszta, mert ugye a férfiak is locsolkodnak, nem csak a fiú gyerekek, így mindkét esetben jogos lehet az hogy nekik kéne menni a másikhoz.
Kinél hogy zajlik ez húsvétkor?
(légyszíves, aki nem is tartja a locsolkodást abszolút, az ne írja be feleslegesen, köszi)
Hát 2 felnőttnek könyebb össze szedni magát, mint 2 felnőtt+gyerekeknek.
Persze ez attól is függ h ki szeretne kit vendégül látni, ki mennyire akar készülni stb.
Erre nincs illemszabály, ahogy a két család megegyezik.
A locsolkodás meg nem érv.
Persze, nem mindegy, mekkora a gyerek, de ha már locsolkodni járna, akkor nem annyira pici, hogy gond lenne vele menni bárhová is.
Egyezzenek meg, ahogy nekik a legjobb.
Az én kis családom (én, anyukám és apukám) mindig kakukktojás volt a nagycsaládban, mert gyakorlatilag az egész Magyarország elválaszt minket a rokonainktól. A nagymamám már többször itt van (van itt is egy háza), de amúgy ő sem itt lakik, kisebb koromban csak néha jött le.
Mi mindig elmentünk hármasban rokonlátogatóba nyáron, meg az ünnepekkor. Végig jártuk a rokonokat, van ott is egy házunk, ott laktunk addig. Ők csak ritkán jöttek hozzánk.
Szerintem ebben az esetben bárki mehet. De akár meg is lehetne egyezni, mondjuk abban, hogy egyik évben egyikük, másik évben másikuk látogatja meg a másikakat. Megegyezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!