Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Ti nem hisztek Jézus feltámadá...

Ti nem hisztek Jézus feltámadásában?

Figyelt kérdés
Hogy a rokkant embert gyógyította és az járni tudott. Hogy a vízből bort csinált, vízen járt. Halakat varázsolt stb..

#Isten #Jézus #húsvét #feltámadás #csodákat tett #vízen járt
2020. ápr. 10. 17:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Nem. De a halálát elhiszem.
2020. ápr. 10. 17:56
 2/15 anonim ***** válasza:
44%
Halakat én is tudok szaporítani, ha van köztük mindkét neműből legalább egy. A vízből nagyon jó kávét és teát tudok csinálni.
2020. ápr. 10. 18:18
 3/15 anonim ***** válasza:
71%
Nem vagyok vallásos, ebben az egész mesében nem hiszek.
2020. ápr. 10. 18:44
 4/15 anonim ***** válasza:
62%
Nem vagyok vallásos, nem hiszek a mesékben, így ebben sem.
2020. ápr. 10. 18:59
 5/15 anonim ***** válasza:
58%

Nem tudjuk, hogy Jézus valóban létezett-e, ha létezett, akkor valóban meggyógyított-e betegeket, a vizet borrá változtatta-e, tudott-e vízen járni. Nincs rá bizonyíték, pusztán egy 2000 éve íródott, nagyon sokszor átmásolt és átírt, ellentmondásokkal teli könyvgyüjtemény maradt fenn az állítólagos tetteiről.

A történet végén Jézus meghal, valamivel később feltámad. Nincs rá semmilyen bizonyíték. Maga a Biblia is több változatban tálalja a feltámadás történetét, 2000 évnyi javítgatás sem volt elég hozzá, hogy ezeket az eltéréseket korrigálják.

Bár a gyors gyógyítások, a borkészítés alternatív módozata és a vizi közlekedés megújítása komoly tett lenne ha volna rá bizonyíték. De ugyan mai szemmel a feltámadás rendkívüli történetként értelmezendő, ne feledd, a Biblia szerint akkoriban tömeges feltámadások voltak, ebben az esetben Jézus feltámadása nem rendkívüli. Persze erre sincs bizonyíték.

Hogyan lehetne tehát hinni benne vallásos meggyőződés nélkül? (Hit = elfogadni valamit bizonyítékok hiányában is.)

2020. ápr. 10. 19:01
 6/15 anonim ***** válasza:
28%
Állítólag már egyszer feltámadt. Még egyszer nem fog. Bár lehet annyit inni.
2020. ápr. 10. 19:48
 7/15 anonim válasza:
20%
vallásos vagyok, de ezekben nem hiszek, se abban, hogy Isten segít.
2020. ápr. 10. 22:55
 8/15 anonim válasza:
24%
Nem fog már mert az ő halálával szünt meg az örökkévalóság!
2020. ápr. 10. 23:23
 9/15 anonim válasza:
33%
Egyszer már elárulták az emberek valószínűleg nem akar újra megbízni bennük!
2020. ápr. 10. 23:24
 10/15 anonim ***** válasza:
96%

Hiszek benne.

Jézus nagyon nagyon szeret minket: téged, engen, mindenkit.

Egyébként Jèzus létét pont annyira be lehet bizonyítani, mint bármelyik történelmi személyét abból az időből, korabeli iratokban szerepel, stb.

Illetve számomra még az is meggyőző, hogy az apostoloknak óóóriási hit kellett ahhoz, hogy a további rájuk váró üldözésekben talpon maradjanak, és terjeszteni tudják Jézus tanítását, ami meg is maradjon. Ha kamu lett volna minden, ők emberileg, a saját erejükből így kitartottak volna vajon végig? Ha nem hitték/látták volna a csodákat, Jézus isteni voltát, a feltámadást?

Szíve joga mindenkinek nem hinni, ahogy hinni is, és a párbeszed, kérdezés, válaszkeresés az egyik legfontosabb szerintem.:)

2020. ápr. 11. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!