Mivel tudnám meglepni a párom, mit főzzek?
Mi az, amit szeret és mi az, amit nem? Föleg alapanyagokra meg elkészítési módokra gondolok.
Akkor jobban lehet tippeket adni, mert hiába írok egy gombás hús receptet, ha a gombát nem eszi meg.
De mindenképpen valami új dolgot próbálnék ki, amit feltehöen meg fog enni.
Fozzel palinkat :D
Amugy ne fozz, hanem rendelj vhonnan kajat, vagy keszits csipegetnivalot, es keszits be gyertyat, agyazz meg az agyatokon, mintha masszazs agy lenne, kapcsolj zenet , oltozz be vagy tancolj neki.
Akármit főzhetsz, a lényeg, hogy ünnepi legyen a tálalás.
Én ilyen alkalmakkor kerülöm a frissen, olajban sült ételeket, mert nem szeretném, ha az olajszag uralkodna az otthonomban.
Lehetőleg olyan ételeket választok, amit előre elő lehet készíteni, és a sütő fejezi be a főzést.
Ilyen pl.a Papírban sült pisztráng vagy lazac
A papírban-fóliában sült halnak óriási előnye, hogy előre össze lehet állítani, és egy órával a vacsora megkezdése előtt be lehet dugni a sütőbe, ahol szép csendben elkészíti magát, és nem lesz minden ünnepi hangulatot maga alá gyűrő halszag a lakásban.
Desszertnek igazán ünnepi és különleges alkalmakra is kiváló a Pezsgőkrém
Akropolisz csirke
Hagyma, császár szalonna, paradicsom, feta sajt ezek mind nagyon apró kokákra vágva. Először hagymát pirítasz, majd rá a szalonna, ha az is megpirult akkor rá a paradicsom és a feta. Fűszerezed ízlés szerint (só nem biztos hogy kell bele, mert a sajt meg a szalonna is sós), és egy kis foghagymát is nyomhatsz bele, majd összerottyantod.
Ezután csirkemell szeleteket vagy csirke comb filét sütsz és ha kisült, akkor a tetejére halmozod a ragut. Nagyon nagyon finom, rizzsel vagy bulgurral tálalva.
Desszertnek én egy lávasütit csinálnék (vagy szuflé), nagyon egyszerű, pepcoban vettem szuflé formákat, csak a sütésre kell figyelni, hogy ne legyen túlsütve és follyon a közepe. Vaníliafagylalttal tálalva isteni és szép is😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!