Szeretném a páromat meglepni vacsira. De nem tudom mit főzzek neki. Ötletek? Receptek? Valami nem túl drága egyszerűen elkészíthető de mégis ütősre gondolok.
]
Csevap (Szerb specialitás)
Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús, 20 dkg darált sertéshús, 4 gerezd fokhagyma, bors, só, 1-2 kanál olaj, 4 fej vöröshagyma
,
A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Olajon kisütjük, és sok apró kockára vágott vöröshagymával ,sültkrumplival
Ez is fincsi
Csirkemell zöldséggel
Hozzávalók:
brokkoli kelbimbó vagy karfiol(mirelit is lehet) csirkemell (szeletekre vágva gazdaságosabb) 3 dl tejszín liszt majoranna oregáno vagy bazsalikom só
Elkészítés:
A zöldségeket a fûszerekkel félpuhára fõzzük, melyet egy kivajazott jénaiba kell helyezni. A húst lisztbe forgatjuk és margarinban hirtelen átsütjük. Ha mindegyik hús átsült, akkor visszahelyezzük mindet a serpenyõbe s ráöntejük a tejszínt és fedõ alatt kb 5-10 percig pároljuk. Figyelni kell mert kifuthat.(A fedõt nem kell teljesen rátenni.) A hússzeleteket a zöldségre helyezzük és utána ráöntjük a szaftot. Fólia alatt kb 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha piros a teteje
rakott kelkáposzta/karfiol
muszaka
Sajtos-tejfölös csirkemell.
A melleket vékonyra felszeletelni kicsit sózni és lisztbe forgatni kevés olajon pirosra sütni mindkét oldalát. Jénait vékonyan megolajozni és ebbe sorba rakni a mellszeleteket minden sort megkenni tejföl és reszelt sajt keverékkel. Sütőben gázon közepes lángon vagy 180 fokon 20 perc sütés, azaz addig mig szép színűre sül. Rizs illik hozzá, de finom rizs nélkül vegyes zöld sajátával is.
Főzz krumplit. Ha megvan, hagyd kicsit hűlni, és vágd 2 félbe, majd a közepét kanalazd finoman ki. Ezt töltsd meg tejfölös-pirított hagymás-reszelt sajtos "szósszal", csukd rá a krumpli két felét, körbetekerni szalonnával jó alaposan, majd be a sütőbe az egészet egy kivajazott tepsibe:) (mellé dísznek koktélparadicsomok sülhetnek vele, hagyma) Fél óra alatt kész, és fini:)
vagy:
sima tányérba cseppentesz kis olivaolajat. Rá szeletelsz sajtot, rá paradicsom, rá kék sajt, (boltból még aszalt paradicsom), még pár csepp oliva, bazsalikomlevél, fetasajt, utána még sima trappista a tetejére. És be a mikróba. kb 5 perc alatt kész :) Csak figyelj, hogy minden sajt vékony szelet legyen. Mellé fokhagymás-oreganos pirítós. Igazi görög finomság:)
szia! a csülök Pékné módra igazi pasis kaja. ha van még időd próbáld ki.
üdv.
Én vagy bolognai-t szoktam csinálni neki, mert azt imádja, vagy a következőt:
Veszek csirkemellet, felkockázom, pirítok hagymát, majd a húst hozzáadom és fehéredésig főzöm. Közben egy nagy doboz tejfölt befűszerezek( majoránna, vegeta, egy kis pirospaprika a színe miatt, esetleg oregano) és ráöntöm a husira. Egyet rottyan és már kész is:) Én kukoricás rizst szoktam hozzá csinálni, de tésztával is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!