Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Az iskolában felkértek hogy...

Baloghadam111 kérdése:

Az iskolában felkértek hogy zongorázzak egy fotó kiállításon. (8 éve zongorázok) Ti milyen stílusú zenét játszanátok?

Figyelt kérdés
Fotókiállítás zongora zeneistílus

2019. ápr. 2. 17:07
1 2
 11/13 anonim válasza:
85%
Muszorgszkij: Egy kiállítás képei
2019. ápr. 3. 06:35
 12/13 anonim válasza:

Mikor lesz a kiállítás? Az is rengeteg mindent behatárol

Pl ha évzárón ami három hét, nem fogok egy Grande Valse brillante-t írni Chopintől (Esz-dúr keringő, egyébként ajánlom), viszont ha csak jövőre lenne, akkor egy Liszt C-dúr etűd szerintem mehet. Nyolcadik éve zongorázol, csak el tudsz ilyeneket játszani. Vagy esetleg Bach két szólamú invenció...

De például Debussy - Clair de Lune szerintem mindenhez illik, csak rohadt nehéz a dinamikája.

Für Elise semmiképp, agyonjátszott darab - kezdőknek.

Holdfény szonáta is agyonjátszott, de a második tételét például nem sokan ismerik, és az nem is nehéz.

Esetleg vannak még gyönyörű Scarlatti/Csajkovszkij darabok

Mindenképp romantikában keresgélnék, ott legalább nem kell aggódnod a feszes ritmus miatt

De egy Yiruma (kortárs) is megállja a helyét. A River flows in you-t mindenki ismeri, ha más nem marad, válaszd ezt

2019. máj. 26. 21:03
 13/13 anonim válasza:

Előző vagyok

A Chopin keringőt tolnám át következő évre, Lisztet meg lehet csinálni még idén. Rosszul fogalmaztam

(amúgy nekem ez a hatodik évem zongorával)

2019. máj. 26. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!