Az iskolában felkértek hogy zongorázzak egy fotó kiállításon. (8 éve zongorázok) Ti milyen stílusú zenét játszanátok?
Mikor lesz a kiállítás? Az is rengeteg mindent behatárol
Pl ha évzárón ami három hét, nem fogok egy Grande Valse brillante-t írni Chopintől (Esz-dúr keringő, egyébként ajánlom), viszont ha csak jövőre lenne, akkor egy Liszt C-dúr etűd szerintem mehet. Nyolcadik éve zongorázol, csak el tudsz ilyeneket játszani. Vagy esetleg Bach két szólamú invenció...
De például Debussy - Clair de Lune szerintem mindenhez illik, csak rohadt nehéz a dinamikája.
Für Elise semmiképp, agyonjátszott darab - kezdőknek.
Holdfény szonáta is agyonjátszott, de a második tételét például nem sokan ismerik, és az nem is nehéz.
Esetleg vannak még gyönyörű Scarlatti/Csajkovszkij darabok
Mindenképp romantikában keresgélnék, ott legalább nem kell aggódnod a feszes ritmus miatt
De egy Yiruma (kortárs) is megállja a helyét. A River flows in you-t mindenki ismeri, ha más nem marad, válaszd ezt
Előző vagyok
A Chopin keringőt tolnám át következő évre, Lisztet meg lehet csinálni még idén. Rosszul fogalmaztam
(amúgy nekem ez a hatodik évem zongorával)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!