Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Melyik országban, mikor van...

Melyik országban, mikor van tüzijáték? Mi az oka, tehát mit ünnepelnek akkor éppen, amikor tüzijátékoznak?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy Magyarországon aug 20 István szentté avatása, Amerikában Júli 4 a függetlenség napját ünneplik, de mi van a többi országgal? Ha valaki tudja, vagy összeszedné, az nagyon király lenne! Plusz aki ide téved, legalább nem kell kutakodnia órákon keresztül.

2018. aug. 28. 11:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Németországban nincsen egész országos tüzijáték.

Talán Berlinben van mindig szilveszterkor.

Ès ugye magán házaknál szilveszterkor.

De még kisebb faluk is tüzijátékoznak a falu vagy város fesztiválkor nyaranta. Pl a szomszéd kisflunkban most vasárnap félórás tüzijáték volt, gyönyörü volt.

Ès nagyobb folyok mentén is tartanak nyaraként tüzijátékot, ekkor a hajok oda hajóznak és mind a vízröl mind a partról lehet nézni.

2018. aug. 28. 12:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Svájc: Aug 1. az a nap, mikor 1291-ben Rütliben három kanton (Schwyz, Uri és Unterwalden) szövetségre lépett egymással.

Így, noha maga a független "Svájci köztársaság" csak 600 évvel később jött létre, mégis ezt a múltbéli eseményt tekintik államuk megalapításának :)

2018. aug. 28. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Franciaországban július 14 a nagy ünnep (a forradalom ezen a napon tört ki).
2018. aug. 28. 20:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Anglia

Pipacs napja. November 11-e. Ezen a napon mindig van tűzijáték.

Persze ott van a "Bonfire night" vagyis tűzijáték éjszakája. Ez november 5-én van.. Akkor szinte mindenhol csak tűzijátékot lát az ember..(szép szokott lenni, pedig én egy kis angliai városban élek)

2018. aug. 28. 22:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Franciaországban július 14.-én kívül az újév első perceiben is van tüzijáték, és helyenként augusztus 15.-én, Mária mennybemenetekor is.

De ez utóbbi a polgármestereken múlik, az első kettőt még a kisebb falvakban is megrendezik.

Ez a link ugyan franciául van, de a dátumok magyarul is érthetők.

[link]

2018. aug. 28. 23:03
 6/9 anonim ***** válasza:

"mit ünnepelnek akkor éppen, amikor tüzijátékoznak?"

Nálunk, Magyarországon sem ritka lakodalom, vagy szülinap éjszakáján a tüzijáték.

2018. aug. 30. 08:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Igazad van, Dubitus!

Az én lányom esküvői bankettjén is egy gyönyörű tüzijáték volt az újdonsült férj meglepetése a friss asszonykának.

2018. aug. 30. 09:55
 8/9 A kérdező kommentje:
Kiragadtál egy részletet. A kérdés arra irányult, hogy a többi országban van-e valami aminek emlékére, tiszteletére tüzijátékoznak. Köszönöm a válaszokat, ha tud még valaki, akkor írja nyugodtan. :)
2018. szept. 10. 22:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen vannak

Olaszország (de biztos van mas is) augusztus 15 Mária napja (Nagyboldogasszony)

USA július 4 Függetlenség Napja

Franciaország július 14 forradom emlekere

GB bonfire night november 5

Németorszagban húsvéthoz tartozik a tűz, sok helyen van ilyenkor tüzijáték

Spanyoloknál hagyományodan januar 6an hozzák az ajándékokat a HáromKirályok. Némely fieszátában tüzijáték is van.

Ujévkor pedig szinte mindenfelé

2018. szept. 17. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!