Körülbelül hány év múlva fogjuk ünnepelni, mi magyarok azokat az ünnepeket, amit Amerikában ünnepelnek?
Úgy értem, hogy hány évet kell még várni arra, hogy mindent teljesen 100%-osra átvegyünk és úgy ünnepeljünk, mint pl.Hálaadás,Halloween,stb...
Mert valahol hallottam erről, hogy pár év múlva átveszünk mindent fullosan.
a hálaadást nem hiszem,hogy átvennék,az elég nagy marhaság, nem is hallottam ilyenről,hogy itthon tartja valaki.
a halloweent viszont már átvettük szerintem. főleg a fiatalok és a gyerekek már évek óta "ünneplik". rengeteg buli is van olyankor, meg gazdagabb kertvárosi részen már olyan is van,hogy a gyerekek becsöngetnek csokiért!! nem viccelek, a környékünkön ez megy. de még pár év és még többen fogják tartani szerintem:) igazából jópofa dolog,de szerintem a farsangot kéne inkább tartani,az közelebb áll kis hazánkhoz.
De a hála adást mi miért ünnepelnénk? Mi miért lennénk hálásak az őshonos indiánoknak??
Azért engem érdekelne, hogy az amerikaiak is ilyen majmolósak, és ők is ünnepelni fogják majd a búsójárást, március 15-ét, vagy augusztus 20-át??
A hálaadást nem fogjuk soha ünnepelni, semmi közünk hozzá. Milyen vennénk át bármilyen nemzeti ünnepet, bármilyen országtól? Egy nemzeti ünnep az adott ország valamilyen történelmi eseményéhez kapcsolódik.
A halloween az más, bár szerintem soha nem lesz itt annyira népszerű, mint az Egyesült Államokban.
A "Halaadas" ( igy hivjak ott ahogy olvasom ) - Thanksgiving eredeti otlete az volt hogy halat adjanak az aratas es a mezogazdasagi temekekert a szezon vegen.
Mo-n a szureti bal kb hasonlo gondolatot kovet, ugyanugy mint a regi idoben az oszi " zarszamadas " a TSZ-nel :)
Lehet hogy a kivitelezes kicsit mas, de az alapotlet ugyanaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!