Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Lesz majd óraállítás?

Lesz majd óraállítás?

Figyelt kérdés
Állítólag még egy lesz nyárira és abbahagyják. Jól tudom?
2018. márc. 1. 20:27
1 2
 11/14 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"Mi lenne, ha fél órát állítanánk rajta?"

Káosz... Így kerek számú óra eltérés van az időzónák miatt a világon használt zónaidőkhöz képest. Ha fél órát állítanánk, akkor csak mi lennénk, akikre nem érvényes a helyi zónaidő.

Szerintem minden más ország röhögne rajtunk, és csak nekünk jelentene problémát, hogy minden idő információt át kellene számítani erre a speciális magyar időre...

Inkább felejtsd el. :-)

2018. márc. 2. 15:43
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Most márciusban még biztosan lesz, de a továbbiakban lesz-e, azzal nem tudnak dűlőre jutni. Én úgy tudom, hogy ez a téli időszámítás lenne az "eredeti", ha nem állítgatnánk össze-vissza.
2018. márc. 2. 20:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, hagyományosan a téli az alap és a nyárit találták ki később. Amikor egy időbélyeghez az időzónát is hozzáteszik, akkor az időzóna jelölésében van nyáron egy plusz S betű, így:

télen CET=Central European Time

nyáron CEST=Central European Summer Time

Szerintem előnyös az átállítás, mert így télen se kell sötétben kelni fel, és nyáron meg tovább van világos este. Az átállításkor pár napig kényelmetlen, de utána egész nyáron és egész télen élvezzük az előnyét. Az, hogy télen kevesebb a világos órák száma, nem az óraátállítástól van, hanem éppen így tudjuk a megmaradó világos órákat maximálisan kihasználni.

2018. márc. 3. 18:13
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"éppen így tudjuk a megmaradó világos órákat maximálisan kihasználni"

A fészkes fenét.

Ha világosban kelsz fel, akkor pont nem használtad ki a világos órákat.

Más kérdés, hogy reggel, ha -50 fok lenne - sötétben, szélben, hóesésben - akkor hogyan éreznéd magad.

2018. márc. 4. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!