Ti is fogjátok majd ünnepelni a Halloween-t?
Heló!
Leíro, mit gondolok:
Nagyon sokan kiakadnak, hog "Há mi ez hogy má halloween, minek ünnepelni, itt vannak a fasza magyar ünnepek, azokat kellene nyomatni, nem az amerikai szart satöbbi satöbbi"
Nos, a világon emberek millióinak jön be az, amit egyes területeken halloweenkor csinálnak. Ezek közül toronymagasan vezet a félelemmel, ijedtséggel... kapcsoaltos dolgok. Az, hogy valakinek tetszik ez az egész, és mondjuk jópofa töklámpásoakt csinál, horrofilmet néz, beöltözik... cska egy nap az évből, amikor más emberekkel csinálhatja, voltaképp az egész világgla. És ez egy fantasztikusan jó dolog. Viszont ez nem ünneplés. Ahogy az sem ünneplés, ha valaki karácsonyfát vesz, vagy betlehemet... mert megtetszik neki. Ettől még nem lesz valaki keresztény. És folytathatnánk.
Szóval, én valószínáleg horrormaratont tartok majd, és lehet, hogy készítek valami oylat, ami a haloweenel kapcsolatos - plusz jelmezversenyre beültözök. De ettől még nem "ünneplem", olyan értelemben, ahogy sok fröcsögő ember iylenkor támad.
Valószínűleg beöltözök melóba.
Szerintem nincs ezzel az ünneppel semmi baj, amíg nem mások kárára "ünnepel" valaki (tehát pl. azt nem tartom jó ötletnek, ha valaki zombinak öltözve, sötétben az utcán előugrál másokat ijesztegetni, az ilyen ember egy beteg állat és kezeltesse magát), meg szerintem a cukorkakéregetés is elég nagy hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!