Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Babalátogató. Ki kit hív meg...

Babalátogató. Ki kit hív meg és mikor? Bőv. Lent

Figyelt kérdés
Tehát van egy barátnőm, akinek volt barátja, nagyon jóba voltunk, ígérte elhív a lagzijába, ha lesz. Ám terhes maradt és a lagzit összehozták pár hónap alatt, amire nem hívott meg (utólag elfogadtam, de akkor zavart, hogy pont én nem voltam ott, de az anyagiakra hivatkozva megértettem, igaz tőle sose kérdeztem miért nem hívott.) Mikor szólt hogy terhes, akkor nagyon örültem és mondtam, alig várjuk a barátommal, hogy lássuk a picit, azt mondta persze. Megszületett a pici, kb 3 hónapja. Nem akarok pofátlan lenni, de szeretném meglátogatni. Szerintetek nekem kell jelezni, vagy majd ő hív, ha igen akkor kb mikor szokás látogatót hívni a babához?
2018. febr. 17. 17:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
erre senkit nem szoktak meghivni, hanem te felkeresed, es megkerdezed hogy meglatogathatod e. bar, ha 3 honapja ez nem kerult szoba, mert mondjuk nem is beszeltek, akkor nem hiszem, hogy olyan eros lenne az a baratsag, hogy okvetlen meg kell latogatnod a gyereket.
2018. febr. 17. 17:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy én az a spontán, kommunikáló emberke vagyok, aki nem agyal ezeken, hanem telefonál a barátnőnek. Finoman meg lehet kérdezni, hogy minél kevésbé legyen számára kellemetlen nemet mondani, ha valamiért ahhoz van kedve (már ha feltételezed róla, hogy gondja van az egyszerű őszinte visszautasítással. mert pl. nekem nem lenne, őszinte fajta vagyok és jogom van "családi remeteségbe" vonulni fél évre, ha nekem az tetszik).

Nem is ismerem a kapcsolatotok fokát, de szerintem utalj rá megint vagy kérdezz rá, ilyesmi. Ezt a feleknek kell elrendezni, nem hiszem, hogy van rá szabály, illetve hogy az sokakat érdekel. 3 hónap azért már nem rövid idő, rákérdezni igazán nem udvariatlanság (mert egy heteshez nyilván nem mész, sokan a családot se engedik oda még sokáig).

2018. febr. 17. 19:20
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Figyi, nem hívott meg az esküvőre és 3 hónapja megvan a gyerek de még egyszer sem mondta, hogy látogasd meg...

Én biztos nem kérdezném meg, hogy mehetek-e mivel ha akarta volna, hogy menjek akkor meghívott volna. De alapból nem hivatom meg magam senkihez.

Ez nem agyalás vagy spontaneitás kérdése. Ez simán csak kiveri az ember szemét, hogy érdekel-e valakit a jelenléte vagy sem. Aki ezek után megkérdezi, hogy átmehet-e az tipikusan az az ember aki nem veszi észre magát. Persze egyszerűbb homokba dugni a fejünket és adni a naivát, de azért pici agyat nem árt néha belevinni a dolgokba és nyitott szemmel élni a mindennapokat.

2018. febr. 18. 08:42
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Egyetértek a 3massal. Ha kapcsolatot akarsz vele akkor csak hívd föl csevegni és kérdezd meg hogy mi baja van. Nem normális hogy egy jó barátnő nem hív meg az esküvőjére és 3 hónapig nem keres. A gyerek nem kifogás azért nem kell mézes mázoskodni beszélgessetek a barátságotokról először. Én is voltam terhes attól még volt időm ha nem is találkozni de ráirni vagy föl hívni néha a barátaimat.
2018. febr. 18. 09:23
 5/8 Cospgs válasza:
100%
En is egyetertek azokkal, akik azt mondjak, hivd fel es kerdezd meg. Nem illetlenseg, csak barati erdeklodes
2018. febr. 18. 17:59
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

Ti aztán nagyon jó barátok lehettek, tényleg. Beszélni azért szoktatok egymással? A vezetéknevedet tudja?

Tavaly hasonló okokból egy munkatársamnak és haveromnak egyetlen hónapja volt megszervezni kevés pénzből az esküvőt, és mégis meg tudott hívni, pedig csak pár hónapja ismertük egymást.

Akinek fontos vagy, az igenis gondol rád. Te ennyit értél a nagy barátnődnek.

A gyerekhez is már réges régen hívott volna látogatóba, le nem szállna rólad, ha tényleg azt akarná, hogy menj. De nem akarja, nem is értem, ez miért nem egyértelmű. Nem kíváncsi rád, éli a kis életét a párjával meg a gyerekével.

Ez a rajongás a részedről teljesen egyoldalú, te mennél hozzá és részt vennél a dolgaiban, és nem veszed észre, hogy ő ezt egyáltalán nem akarja. Ne áltasd magad, ez nem barátság. Az ő részéről biztosan nem.

Törődj bele és hagyd őket szépen békén, keress olyan embereket, akiket érdekelsz is.

2018. febr. 18. 19:29
 7/8 anonim ***** válasza:
59%
+ Ha ennyire babázni akarsz, hozzatok össze sajátot. Családon belül még megértem, ha annyira látni akarod a picit, de hogy a "barátnőd" gyerekére miért vagy így ráállva, azt nem vágom...
2018. febr. 18. 19:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Senkit nem hívtam, hogy jöjjön megnézni a gyerekem! Aki látni akarta, az telefonált, hogy mikor jöhetnek és pont! Ez amúgy nagyjából mindenhol így szokás, legalábbis a mi környezetünkben mindenhol így van. Amikor az én barátnőmnek született babája, én hívtam, hogy mikor mehetek! De ugyan ez volt unokatesómnál párom unokatesójánál stb. nem nekik kell hívni, hanem mi jelentkeztük, hogy mennénk!

Hívd fel és kérdezz rá! Neki is jól esne, hogy kíváncsi vagy a gyerekére.

2018. febr. 27. 10:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!