Milyen volt a legjobb esküvő, amin valaha voltál? Mi tette számodra felejthetetlenné?
Mi inkább a filmet szoktuk megnézni, ami kb. 10-12 órás anyag összevágásából készült, fényképeket ritkán nézünk. Rajta vannak olyan szeretteink is, akik sajnos már nincsenek közöttünk, a gyerekeink is szívesen nézik, hogy buliztak a szüleik, nagyszüleik, rokonok, barátok, akiket ők már jóval idősebben ismertek meg.:-)
Egyébként egyetértek azzal, hogy az esküvő az ifjú párról szól, kifejezetten élvezem, ha valami ötletes, nem mereven a hagyományokhoz ragaszkodó bulit csinálnak. Mindezzel együtt a legjobb élményem egy igazi falusi, 400 fős, sátoros lakodalom volt, ahol az asszonyok népviseletben, szegedi papucsban, hatalmas kondérban főzték a birkapaprikást (azóta se ettem olyan jót), aztán olyan táncot lenyomtak, hogy csak néztem.:-) Két cigánybanda zenélt felváltva, fantasztikus volt, ahogy az öregek összeálltak énekelni, reggel 9-kor úgy kellett megszöknünk, mert hagyományosan 3 napig tart a lagzi, talicskán tolják vissza a vendéget, ha le akar lépni vagy nem bírja a bulit. Életemben nem láttam ilyet, valszeg már nem is fogok többet.:-)
Régen amikor még nem éltek együtt a párok és a lányok szűzen mentek férjhez, valóban a menyasszony nagy napja volt az esküvő, de ma már csak annyi, hogy törvényessé teszik a kapcsolatukat.
Aki szerint nem az a fontos, hogy a vendégek jól érezzék magukat, az keressen egy illemkönyvet.
Személyes volt. Az egyik esküvő után nem volt lagzi sem, de az a húsz perc, amit eltölthettünk velük a házasságkötő teremben, nagyon meghitt volt. Tényleg az jött el, aki együtt akart örülni velük.
A másik meg olyan lagzi volt, ahol ceremóniamester "adta össze" őket helyben, utána pedig mindenkit névre szólóan vártak, a gyerekek tányérjába Dörmit rejtettek, a párról volt pici videó (de tényleg rövid!), látszott, hogy mindent ők készítgettek, és, amíg ezt tették, addig szeretettel gondoltak ránk.
Mi is ezt követjük a miénken. Mi például kis ajándékcsomaggal várjuk a gyerekeket (30 lesz), amiben lesz világító pálcika meg kis játékok, csoki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!