Milyen volt a legjobb esküvő, amin valaha voltál? Mi tette számodra felejthetetlenné?
Hűha. Biztos maradi vagyok, de én utoljára fényképeket (mint program) nagyanyámmal néztem a 90s évek elején. Szerintem ez amolyan újgazdag huncutság lehet, mint a fehér konyhabútor meg az izlésficamos lakásberendezések.
Mikor az egyik ismerősöm kérdezte a harmadikat hogy van-e csiga a mészkő járólapokban a nappaliban, mert ha nincs akkor az gagyi! :-)))) Ja, meg olyan jó volt Párizsban az ÉJFÉLI (Eiffel) toronynál.
Három fotoriporter reggeltől estig, aha... Nem tudom elhinni, hogy elég volt három... :-)))))))
#7: Nincs ezen mit ideologizálni. Ha valaki tisztán, adózva, megfelelő felszereléssel fényképez esküvőt, megvan a megfelelő szakmai háttere és mindene ami ehhez szükséges, az alapból nem nagyon tud olcsóbb lenni egész napos esküvőre vetítve 150-180 ezer forintnál és meg fogsz lepődni, de ez messze kis hazánkban a legolcsóbb, Romániában, Moldovában, és az összes létező európai országban drágább ennél (jóval). Tudod, hogy miért? Mert ez egy szolgáltatás, ami drága felszerelést (értsd 3-5-8M Ft), még drágább szaktudást - és egy szint felett - látásmódot, művészeti készségeket igényel. Egyébként az USA-ban van fotós akiről tudom, hogy több mint kétmillió forintért fényképez esküvőt, de azért az egy eléggé más piac.
Szerintem amúgy az a hülye, aki szerint hülye aki ennyit fizet érte.
Tudjátok, nem az a baj, hogy fogalmatok sincs erről a történetről, nem tudjátok, hogy tisztán a költségek százezer forint felett vannak egy valóban jó esküvői fotósorozat mögött, nem tudjátok, hogy nyolcvan-száz munkaóra belemegy egy esküvői képsorozatba mire abból kész képek, átadható, kézzel fogható késztermék lesz. Az a baj, hogy annak ellenére hülyéztek le másokat, hogy fogalmatok sincs arról amiről beszéltek. Egyébként a mi fotósunk több mint 400.000 Ft-ba került és minden rá költött fillér megérte, mert amikor előveszem, a képeit és végignézem Őket, akkor újra átélem azokat a pillanatokat és legyek bármilyen szituációban, éppen elkeseredve valami miatt, azt látom, hogy ott vannak a barátaim, a családom együtt és örülnek annak, hogy megtaláltam életem párját és összekötjük az életünket.
#10: A fotós úgy tartja, hogy az esküvő a párról, az Ő érzelmeikről szól és ha már a pénznél tartunk: egy középkategóriás esküvő ma Magyarországon 2-4M Ft. Aki ennyit elkölt egy esküvőre, az sajnos jól akarja magát érezni. Aki azért megy egy esküvőre vendégként, hogy a szerelmet, az összetartozást, a pár boldogságát ünnepelje, az jól érzi magát, akkor is ha nem az Ő ízlése szerint van összerakva a menü, akkor is ha nem elsődlegesen az Ő zenei ízlése alapján játszik a DJ/Zenekar, aki meg nem annak teljesen felesleges elmennie. Én - bár ritka, hogy vendégként ott tudjak lenni egy esküvőn - még amikor dolgozom is tudok örülni annak ami ott történik és bár szívből rühellem a mulatós zenét, tudom jól érezni magam, mert azt látom, hogy akik körülöttem vannak boldogok. Ki kell húzni a karót és ünnepelni. ;)
Igen, biztosan csak te vagy ilyen. Olyan, aki teli pofával röhög mindenen, amit elképzelni nem tud/még soha nem látott/neki nem futja rá/stb.
Gratulálok. Szép, okos, míves, intelligens.
Nem nyert.
Ugyanis az esküvő nem egy vendégség,hanem a pár napja.
A vendégekre vonatkozó illemszabályok pedig:az alkalomnak megfelelően viselkedni, és SOHA nem megpróbálni lenyomni vagy túlragyogni az ifjú párt. Azaz nem húzzuk a szánkat, mert más esküvője MÁSÉ és nem rólunk/elvárásainkról szól.
Ilyet ugyanis CSAK a bunkók tesznek.
Halk megjegyzés: nem a "pénzedért". Az én pénzemért. Nem írom le, mennyibe került az esküvőm, de még menyasszonytánc sem volt, és ajándékot sem vártunk, s amit kaptunk, az a töredéke volt a bekerülési költségnek. Ugyanis nem a te húszezred adja a költségvetést, de nagyon, nagyon nem.
Kérdező: egy vendégnek a legritkább esetben felejthetetlen a más esküvője.
A legjobb esküvő az, ahol csak és kizárólag azok vannak jelen, akik szívből szeretik a házasulandókat, és tudnak velük örülni önfeledten, tiszta szívből.
Szabjátok magatokra, és hívjátok meg, akit akartok (és nem azt, akit "kell")! Tökéletes lesz! :)
Én nem igazán szörnyűlködök ezen, inkább mosolygok az ilyen embereken. És igen, mindenki azt csinál és úgy fényképeszkedik ahogy úri kedve tartja. Mondjuk én soha sem voltam amolyan "fényképimádó", soha nem értettem hogy mire jó. De méghogy én, azok sem igazán tudják hogy mire jó akik csináltatják. Dehát kell, mert majd nézegetjük... :-))
Persze te ebből élsz, neked jól jönnek ezek az egymást felmúlni, überelni akaró emberek. Lehet nem is olyan sokára majd a Holdra kell menned fényképezkedni. :-))
De igen, tudják, azért csináltatják.
Én az ilyen emberek mosolygok, akik szerint "minek az", bármi, ami nívót hoz az életbe, esetleg másféle, mint amit fel tudnak fogni. Naggyon gáz.
Ja, a 18-as vagyok. Nem fogod elhinni, nem más miatt és überelésből csináltattuk. Ugyanis nem tudja senki, hogy milyenek a képek a vendégeken kívül, nincsenek a facén, nem mutogatjuk senkinek, hanem a magunk örömére van, és a vendégekére.
Bizony.
Sőt, az egyik első voltam az országban, aki ilyen stílusú képeket készíttetett az esküvőjén, tehát nem volt kit felülmúlni. Ez tetszett, így ilyen lett. A magam örömére.
Tudod, mint múzeumba menés: engem gyönyörködtet, s nem azért megyek, hogy másnak elmondjam, ott voltam.
Döbbenet, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!