Milyen zenéket ajánlotok a nemzeti ünnepeinkhez?
Településünkön minden évben műsort adunk Trianon, szabadságharc és az '56 forradalom emlékére, melyek szervezésében én magam is részt veszek. Ezek a műsorok zenések, szövegesek. Mivel már rég óta csináljuk ezeket, kifogyunk a dalokból. Arra szeretnélek titeket kérni, hogy linkeljetek olyan zenéket melyek nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódik.
Pl.: Nélküled, Három határ, Pesti srácok,Honfoglalás, Erdő közepében járok, Indulj el egy úton..stb. (ezeket a műsorba is beillesztjük vagy esetleg a végén közösen énekeljük)
Köszönöm szépen!
Linkelni nem tudok.
De majd valaki segít talán.
Trianonra van a Kárpátiának egy száma, amiben fölsorolja az elcsatolt részeket egymás után. 56-ra is őket javasolnám, a Neveket akarok hallani számmal.
Egyszer láttam egy Ismerős arcok számot a youtubon, nem tudom a címét, az aradi vértanuk képei voltak sorban a szám közben.
Szerintem, amiket írtál, nem nagyon jók a Nélküled kivételével, az viszont nem nemzeti ünnepre, hanem hétköznapra való.
Ha megtalálom a pontos címeket, megírom. Amiket az első javasolt, nem jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!