Mi a véleményed a Szalagavatóról?
Nekem nagyon negativ a véleményem. Elvesztette az eredeti értelmét, giccses rongyrázás lett belőle, ami a magamutogatásról és hivalkodásról szól.
Engem nem arra neveltek, hogy képmutató módon rongyrázós félnótás legyek. Amikor nekem volt, elmentem a szalagtűzésre, hogy ne sértsek meg senkit, végigültem utána az egész produkciót és táncokat, de ennyi. Nem szerettem az osztályomat, ők se engem. A táncok után mondtam nekik, milyen ügyesek voltak és gratuláltam, cserébe nem mondtak semmit és megvetően hümmögtek meg néztem rám. Mikor véget ért az egész, a családommal hazamentünk. Egy másodpercig se gondoltam arra, el kellene mennem az After Party-ra vagy hasonló ostobaságra.
Másik dolog, az anyagiak és tisztelet hiánya. Miféle tisztelet? Az, hogy szándékosan megtapos sok szülő egy másik családot, mert mondjuk nincs akkora anyagi kerete? Vagy normálisabb, szerényebb a neveltetése? Hogy, akinek nem megy el az esze, nem hibbant meg, azt meg taposni?
Mondjuk, aki szereti az ilyen rendezvényeket, boldog lehet, mert sok helyen esnek túlzásba szerintem. Akik szeretik az ilyen ünnepségeket, gyakorlatilag már rengeteg dolgot bele tudnak pakolni a rendezvénybe. (A lényeg, hogy legyen szép a külső, teljesen mindegy, hogy a belső értéke alacsony egésznek)
Ti mit gondoltok erről?
Az egész egy hatalmas ostobaság!
Diákoknak-tanároknak-szülőknek csak kín.
Most volt szalagavató nemrég, mikor vége lett az egésznek, elmondták az utolsó mondatot is, lehetett látni mindenkinek az arcán a megkönyebbülést.
Sok pénzbe kerül alapból.
Alapvetően én is hülyeségnek tartom. Elszórni tízezreket a semmire. Pláne az érettségi előtt. Mi lesz azzal, aki év végén megbukik? Amúgy, ha jól tudom, az elsőbálozást idézi fel...
Egyébként az érettségire kitérve: nekik igen is nehéz. Mindenkinek az a legnehezebb, amit éppen csinál. Két éve érettségiztem és emlékszem, hogyan rettegtem tőle. Ezeknek a diákoknak ezen múlik a jövője. Ne szóljuk már le őket.
Azt én is tapasztaltam, hogy egy vizsgára többet tanulok az egyetemen, mint az öt érettségi tárgyra egyben, de azért egy kicsit visszakellene gondolni, hogy bevolt a többség sz*rva tőle.
Egyébkéntmeg tessék leülni és megcsinálni az összes tárgy összes feladatát, aztán megnézni, mennyire az eredmén. Mert elismerem, hogy jelenlegi fejjel (töri-magyar szakon), feltehetően nem tudnám a matekot 3-asnál jobbra megírni.
Amikor még nekem nem volt, nem tartottam hülyeségnek. Sőt, most sem tartom annak, szerencsére van még olyan iskola, ahol igényesen vezetik le az egészet. Szerencsére nekem is szép szalagtűzőm volt, ünnepség, tánc.. Viszont a bankett az, ami nem igazán illik oda olyan formában, amilyen manapság..
Nálunk is az volt, hogy 1-2 tanár jött el, mert tudták, hogy mindenki be fog rúgni.. Így is történt.. Ez a része nagyon szánalmas..
Szerintem a bankettet meg lehetne oldani úgy is, hogy étterem, diákok, tanárok, vacsora.. Utána mehet minden diák, ki merre lát, bulizni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!