Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Keresztény családok, ti...

Keresztény családok, ti megtartjátok a Halloween-t?

Figyelt kérdés
Hagyjuk ezt a sátánista maszlagot, ma már rég nem erről szól asz ünnep amúgy sem, csak az érdekelne, hogy faragtok-e tököt, ilyesmi... :)

2015. okt. 18. 16:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem, mert Magyarországon ez nem szokás.
2015. okt. 18. 16:54
 2/11 A kérdező kommentje:

#1. Akkor gondolom karácsonyra sem állítotok fát, mert az sem magyar szokás. :) Valentin napra sem ajándékozzátok meg egymást a pároddal??

Ez olyan gyenge és buta indok. :)

2015. okt. 18. 16:58
 3/11 anonim ***** válasza:
28%
Nem azt írtam, hogy nem magyar szokás, hanem hogy Magyarországon nem szokás. Van különbség, értelmezd.
2015. okt. 18. 17:09
 4/11 A kérdező kommentje:
De már kezd az lenni. :)
2015. okt. 18. 17:16
 5/11 kutyusimádó ***** válasza:
85%
Mi mindenképpen faragunk tököt és feldíszítjük a házat is :)
2015. okt. 19. 18:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk változó. Van, hogy faragunk tököt,nem kifejezezzen a Halloween miatt, viszont szép családi elfoglaltság. Azért nem szoktunk mindent tűvé tenni az érdekében, hogy megtaláljuk a tökéletek tököt a faragásra. Kis dísztököket viszont el szoktunk helyezni a nappaliban, általában mimdig kapunk ajándékba. Viszont ha nincs, nem dől össze a világ, akkor tök nélkül vagyunk :D
2015. okt. 23. 09:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Azon viszont meglepődtünk, mikor a szomszéd kislány a fejébe vette, hogy házról házra jár édességek3rt mi meg nem tartunk otthon ilyesmiket. Szerintem a tökfaragás egy szép kis program. Ha szeretnél tököt faragni, magasról tegyél rá, hogy magyar szokás e vagy, hogy ki mit mond. Nálunk sem a Halloweenről szól, caak egy jó program, és kiélheti az ember a kreativitását.
2015. okt. 23. 09:31
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :) Igen, én is így gondolom, csak anyám a fejébe vette, hogy ez egy sátánista ünnep, és nem nagyon szereti még azt sem, ha tököt faragunk apával. Lesz halloween buli az iskolában, és még arra sem szívesen enged el. :(

A cukor kéregetés viszont már tényleg durva lenne itt Magyarországon. :)

16/L

2015. okt. 23. 09:45
 9/11 anonim ***** válasza:
27%

Nem. De a tök faragással semmi bajom, dekorációként fogom fel.

Szerencsére a gyerekeim (kamaszok, 13-19) sem igénylik, hogy ezt a ránk erőltetett "ünnepet" tartsuk. Valentin- napot sem tartjuk.

2015. okt. 23. 19:08
 10/11 A kérdező kommentje:

Szerintetek nagyon rossz, és elítélendő dolog, ha én szeretném tartani? Anyáék szerint sátánista, meg pogány ünnep, a halálkultuszt dicsőíti, meg ilyenek.

De nem egy napon van a halottak napjával, és szerintem jópofa dolog. Meghogy ilyenkor a halottakra kell emlékezni, ezt kell hallgatnom folyton. De a halottakra bármikor meg lehet emlékezni, nem csak ezen az egy napon. Meg szomorkodni kell, vagy legalábbis úgy tenni, mintha nagyon sajnálnád, hogy meghalt a nagymamád húgának a keresztanyjának a nővére vagy 30 éve, akit sosem ismertél. Mért nem lehet boldogan visszaemlékezni az elhunyt szeretteinkre???? Meg szerintem az egész temetős cécó is csak arról szól, hogy minél nagyobb koszorút meg minél giccsesebb mécsest vegyen az ember....

Annyira elítélendő, hogy nekem tetszik a Halloween? Valóban sátánkultusz lenne? Fiatal, hívő emberek érdekelne a véleményetek!!!

2015. okt. 29. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!