Mit üneplünk ma?
A közhiedelem úgy tartja, hogy augusztus 20-a azért kötődik Szent Istvánhoz, mert az a születésnapja. Erről szó sincs, sőt, nem hogy a szülinapját nem tudjuk Vajk barátunknak, nem még azt se, melyik évben született. Ismerős ugye, a szőkenős vicc, hogy ki van írva: István, 968-1038. Mondja erre a csaj, de jó pasi, kár hogy nem írták a száma elé, hogy telenoros vagy vodás.
Ellenben 1038 augusztus 15-én halt meg.
Teccik tudni, nálunk, bunkó, büdös, retardált katolikusoknál, úgy tartjuk, hogy a szent halálának napja az égi születésnapja, hiszen innetől üdvözült, azaz nekimár jó. Illik egy-egy szentet a halála napján szenté avatni. (Segítek, pl. Keresztelő SZent jánost június 24-én nyakazták le, Szent Ferenc május 25-én halt meg, Padovai Szent Antal meg antalnapkor,juni 13.)
Nos, Magyarországon már akkor is úgy mentek a dolgok, ahogy mentek, igaz, hogy Árpád895-ben jött be, de ezer évvel később elhalasztották, mert kellett még egy év felkészülni a milleneumra, nos 1083-ban, Sznt Lászl korában is megcsúszott egy kicsit az érsekség a szervezéssel, ezért István király szentté avatása elcsúszott huszadikára.
A magyar állam ünnepe ennélfogva jelképesen mutatja, hogy a szervezőképtelenséget és a balf..szágot ünnepeljük, amely oly jellemző ránk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!