Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Csak szerintem nem kéne...

Csak szerintem nem kéne ekkora felhajtás a március 15-ének?

Figyelt kérdés

Iskolákban kötelező ünneplő, kokárda, ünnepség, aztán is még van aki lenéz, amiért nincs rajtam kokárda!

Nem azt mondom, hogy felejtsük el, mindenkinek tudnia KELL az ilyen fontos fordulópontjait a magyar történelemnek, de minek neki ekkora felhajtás?

Nekem minden magyartanárom igyekezett belénk verni ezt a nagy magyarságtudatot, hogy JÚJ, így meg úgy március 15-e, október 23, aradi vértanúk, de belém valahogy nem sikerült. Nem tudok büszke magyar lenni úgy, hogy nem is én tettem azért, hogy magyar legyek, csak így alakult. Örülök, hogy így van, de lehetett volna jobb is, rosszabb is. Nem tartom többre a magyart, mint a többi nemzetet, és másokat sem nézek le. Így aztán ezeket az ünnepségeket egyszerűen nem tudom megérteni.

2015. márc. 13. 10:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Igenis még négy év kellene nekik, hogy kijöjjön az ország a gödörből!!! És az az intézkedés sem tetszik, hogy csak az kaphat segélyt, aki iskolába járatja a gyerekeit? Gy-én idejében ez volt az első, amit megszüntettek, és az alatt a nyolc év alatt, amíg hatalmon voltok, ki tudja, mennyivel többen végezték volna el az általánost!!! Így soha nem lesz felemelkedés egyes rétegeknél!
2015. márc. 23. 10:13
 22/28 anonim ***** válasza:

Nem akartam elkezdeni politikáról vitatkozni, de látom te megtetted helyettem. Tehát a véleményem a következő:

1, Miért? Miért hisztek el mindent nekik? Miért hiszel el mindent amit mond? Hazudnak, és csak azért tudtak nyerni 14-ben mert még mindig hiyztrk nekik! (Tisztelet a kiételnek aki vagy sose hitt nekik vagy már nem hisz nekik).

2, [link]

nézd ezt meg, és gondolkodj el, hogy kiket akar felzárkóztatni, ahelyett hogy jól megszorongatnák őket, hogy az őnagyságuk méltóztasson dolgozni.

3, Ez ami itt van nem közmunkaprogram hanem sz..r

4, oktatásvan heti 5 tesi: az alapötlrt jó lenne de nem adott a feltétel.

50 óra k. Szolgálat érettségihez. De minek? Semmire nem jó, mert nincs megtartva normálisan.

Rengeteg tanóra, aminek a felével is többet érne az ember, ha lenne egy értelmes tanmenet, nem egy olyan hulladék mint a NAT2012 (ez általánks és k.iskolában is igaz)

5, Korrupció. Elég nagy baj, de láthatóan nem zavarja őket.

6, Igenis elad mindent. MO fele már nem is magyar (persze ez csak jelképesen se akkor is)

7, Feleslegesen költik a pénzt. Hány stadiont is építettek? És ilyen jó lenne a magyar foci? Hát nem... a magyar focinak neve van...ezt inkább nem nevezném annak.

Másrészt (mint már írtam) rá kell nézni az új fradi stadiontlra, hogy milyen szép lett. Már csak egy dolog rontja a látképet...a vele szemben levő szt.Lászlö kórház a maga kiváló állapotával. Csak rá kell nézni..ugye milyen jó?

8, Vasárnap zárva: az alapötlet megint jó. Adjunk szabadnapot szegény boltosoknak. ok.. Megint mi hiányzik? A felt3tel megteremtése, az hogy az embereknek olyan minkaideje legyen hogy ne csak vasárnap érjenek rá.

És még sorolhatnám...tovább...tovább...

A helyesírásért bocsi, telefonról írtam.

2015. márc. 23. 15:07
 23/28 anonim ***** válasza:

Kedves 16/os.

A "most" a jővőben mindig változik,hogy hogyan ítélik meg.A nem számszerűen egyből eldönthető dolgokban az idő elteltével szinte mindig más lesz.

Jedlik Ányosról is a saját idejében más volt a vélemény,mint ma;Széchenyiről is sokan beszéltek máshogyan,Kossuthról is,Deák Ferencről is.

A mai világ meg még sokkal bonyolultabb,sokkal inkább igazolődik,hogy mennyivel veszélyesebb fegyver a szó minden másnál.

A ma,most a legfontosabbnak tartott jelen büszkeségeink pillanatok alatt kiderülhet,hogy semmit sem értek,és kiderülhet,hogy a nem értékelt kis dolgokra kellett volna büszkének lennünk,de nem láttuk annakidején.

A 12 pontot megnézve,utólag is ,ma is csak elismerhetjük a benne foglaltakat.

És bőven akad ma is akikre,amilyen dolgokra akár büszkén,akár elismeréssel gondolhatunk,sportolókon kívül is.Csak észre kell venni.

2015. márc. 23. 15:35
 24/28 anonim ***** válasza:

22-es.

A közmunkaprogram a kezdet.Közhasznú foglalkoztatás inkább.Különbözőek vagyunk,sokan egyszerűen nem tudják maguk megtalálni a helyüket,hogy hol val szükség rájuk.

Az önkéntes-program hibáit se fogjuk már a programra magára.Bizony még felnőtt,különben jó pénzért dolgozó embereknek is hasznára válna.

A "korrupcióról" meg szálljunk le,mint vesszóparipáról.

Mindenben példaként hozott országokban se tudnak elbánni vele,mit várunk akkor mi?Pl.Illinois legutóbbi 7 kormányzója közül 4 ült -eddig- börtönben korrupció miatt.Pedig ők okosabbak is,több a hatalmuk is,az előzmények után lehettek volna óvatosabbak is,mégis;vagy mégse,ahogy vesszük.

A testnevelés;mi a fene kell ahhoz,hogy fussanak,tornagyakorlatokat végezzenek,neadjisten labdázzanak.A lényeg a szabad levegőn való MOZGÁS.

Vannak,akik csak a hibát,a hiányt,a kifogást látják,a lehetőség helyett.Ennek semmi köze a politikához.

2015. márc. 23. 15:53
 25/28 anonim ***** válasza:
Kedves 24-es. Az iskolai sportoláshoz tornaterem szügségeltetik ugyanis télen el3g nehéz kimenni. Ezt heti 5ó per osztály szinten nagyon nagyon sok iskola nem tudja biztosítani. Az hogy ha valaki csak a hiányt nézi az gond. De ha valahol több a hiány mint a megoldott probléma, és minden második dologban van valami ilyen és ehhez hasonló "hiány" lásd: heti 5 tesi. Az már igenia nagy gond és meggondolatlanság a kormány részéről ami nagy baj. Ez magy most itt is.
2015. márc. 23. 16:31
 26/28 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell tornaterem a testneveléshez.

Nem értem ugyan,hogy mikor nem lehetne kimenni,szerintem akármikor,az iskolát lehet körbefutni,lehet akármi súlyosat emelgetni,lehet tornázni tornaterem nélkül is.Amíg nincs tornaterem.Ki lehet találni dolgokat.Ha lépcső van az iskolában,lehet lépcsőt mászni végtelenül.

Maguk a gyerekek is ki tudnak találni jó dolgokat.

2015. márc. 23. 17:24
 27/28 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Kérdező! Azt írod, nem akartál politikát belevinni. Hát már a feltett kérdés is politika!!! Ha nem vetted volna észre!

És súlyozni kell a dolgokat. Amiket itt felsorolsz, az az ország jövőjét nézve piti dolgok!!! Hogy kijöttünk az adósságcsapdából az a nagy dolog, Hogy az árvízkor, a vörösiszap-katasztrófa után felépítettek egy szinte egy kis falut, hogy nem IMF-hitelből élünk, az a valami!

És mi az, hogy dolgozzanak a romák, nem felzárkóztatni kell őket! Ugyanakkor meg a közmunkaprogram nem tetszik??? Itt valami ellentmondás van. Hogy dolgozzanak, ha nincsenek felzárkóztatva, ha nincs meg még sok esetben a 8 általánosuk sem, szakmáról nem is beszélve! Akkor viszont munka a közmunka is, sokkal jobb, legalább valamit megéreznek abból, mit jelent dolgozni.

Te nagyon furcsán gondolkodsz!!! Eddig apró hibáktól eltekintve minden jó, amit a kormány csinál! Csak az a baj, hogy előbb jelentik be a dolgokat, mint kellene, és az ellenzéki média ráugrik, és félrevezeti az embereket, mint téged is. Ilyen hülyeségen kiakadni, hogy tornaóra van, igenis legyen, és még télen is ki lehet menni egy kicsit körbefutni az iskolát, ha nincs tornaterem, meg gimnasztikázni - ezeknek a fiataloknak, akik csak a számítógép előtt ülnek.

2015. márc. 24. 07:47
 28/28 anonim ***** válasza:
40%
Még annyit, hogy súlyozni kell tudni a dolgokat, és az ország szempontjából nézni mindent, nem a saját magunkéból.
2015. márc. 24. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!