Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Csak szerintem nem kéne...

Csak szerintem nem kéne ekkora felhajtás a március 15-ének?

Figyelt kérdés

Iskolákban kötelező ünneplő, kokárda, ünnepség, aztán is még van aki lenéz, amiért nincs rajtam kokárda!

Nem azt mondom, hogy felejtsük el, mindenkinek tudnia KELL az ilyen fontos fordulópontjait a magyar történelemnek, de minek neki ekkora felhajtás?

Nekem minden magyartanárom igyekezett belénk verni ezt a nagy magyarságtudatot, hogy JÚJ, így meg úgy március 15-e, október 23, aradi vértanúk, de belém valahogy nem sikerült. Nem tudok büszke magyar lenni úgy, hogy nem is én tettem azért, hogy magyar legyek, csak így alakult. Örülök, hogy így van, de lehetett volna jobb is, rosszabb is. Nem tartom többre a magyart, mint a többi nemzetet, és másokat sem nézek le. Így aztán ezeket az ünnepségeket egyszerűen nem tudom megérteni.

2015. márc. 13. 10:56
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Igen, pontosan így vagyok a szülinappal is, semmi értelme :D Nem is szeretem megünnepelni, ajándékot sem várok senkitől, majd ami kell, azt úgy is beszerzem magamnak.

Igen, ott úgy gondoltam, hogy azon kéne munkálkodni, hogy NE vándoroljon ki. Kimaradt egy szó, nálam sajnos sokszor megesik az ilyen, mivel gépelés közben szoktam átfogalmazni. Bár a szövegkörnyezetből szerintem egyértelműnek kellett volna lennie :)

2015. márc. 16. 09:04
 12/28 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Arany Jánosra is büszke vagyok például, pedig nem én írtam a verseit.Tehát nem csak arra lehetek büszke, amit saját magam értem el...

2015. márc. 20. 14:49
 13/28 A kérdező kommentje:
Hát én ezt nem tudom értelmezni... Na mindegy :D
2015. márc. 20. 18:10
 14/28 anonim ***** válasza:
Az 5-ös válaszolónak írtam, aki ezt írta: "Nem vagyok sem neveletlen, se hülye se semmi. Nem azt mondom, hogy ne emlékezzünk meg róluk, hanem azt, hogy én nem vagyok büszke arra hogy magyar vagyok. MOST mire legyek büszke???..."
2015. márc. 21. 10:18
 15/28 anonim ***** válasza:

Igen;ma is van mire büszkének lenni.MOST is vannak olyan eredmények,olyan emberek,amik-akik láttán az ember szíve fölmelegszik.

Ne gondoljunk másra,mint éppen a sportversenyekre,amikor magyarok nyernek,és a Himnuszt játsszák.

Vagy gondolhatsz arra is ,hogy G.B.Shaw írta egy esszéjében,hogy szerinte mennyivel értékesebb lenne az éltműve,ha magyarnak született volna.Pedig ő aztán érthetett hozzá.Nem mondom,hogy a büszkének a mást kevesebbre tartó értelmében kell látnunk magunkat,de

a tény az tény.

Tény Jedlik Ányos rengeteg találmánya is.Ő sem volt büszke rá,úgy tartotta,neki isten azért adott többet,hogy azt másoknak adja.Nem is igényelt hasznot belőlük.

Egy kérdés,amikor gyerek voltál,nem voltál büszke arra,hogy neked van a legszebb anyukád?Van hogy ő főz a legjobban?

2015. márc. 21. 15:35
 16/28 anonim ***** válasza:
#15 Az anyukás az egy teljesen más kérdés. Mindig is büszke leszek rá. Arra nem vagyok büszke ami most ebben az országban megy. Mert szerintem arra nem lehet. Itt minden csak lefelé épül. Igen vannak sportolók akik jók és Olimpiát nyernek, vannak magyar feltalálók. De majdnem mindenki külföldre megy közülük mert ez egy nagy kalap semmi. És itt ez a baj, hogy megy a nagy nyálazás meg minden meg milyen hazafiasak vagyunk, amúgy meg nem tesz senki semmit ezért a nyomorult országért. Ami itt van az normálishoz nem is hasonlítható, és elkezdhetnék politizálni, de nem fogok, egyszerűen szörnyű az egész és kész. És én emiatt nem vagyok büszke.
2015. márc. 21. 17:05
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
Tévedsz, mert éppen hogy nem épülnek lefelé a dolgok, hanem ellenkezőleg. Még négy év kellene ennek a kormánynak, és végre sínen lenne az ország!!!
2015. márc. 22. 10:08
 18/28 anonim ***** válasza:
folyt.: mert nem az embereknek a saját érdekeit kell nézni, hanem az országét, és az kezdetben kissé eltér egymástól.
2015. márc. 22. 10:09
 19/28 anonim ***** válasza:
OMG na emiatt vagyunk ott ahol....mert mindig elhiszitek hogy "még egy év meg még egy év".... az a baj hogy ha te pesti vagy nem tudod mi megy erre vidéken. Hogy itt mi van. Meg hogy sorra megy csődbe minden meg mindenki aki nem haver. Ha így folytatjátok és megint megválasztjátok őket a kövi amin adó lesz az a levegő.
2015. márc. 22. 10:14
 20/28 anonim ***** válasza:
Az, hogy eladnak mindent,inkább Gy-ékra volt jellemző, Sukorótól kezdve az elmegyógyintézetig mindent eladtak!! Az, hogy vidéken haver ad a havernak az talán mégsem OV-ék hibája. Olyanra kell pályázni, ami hasznos a falunak. Azt elfelejtetted például, hogy nem vették fel az IMF-hitelt, és egyre gyarapodik az ország? Nem lehet egyszerre az országot is rendbe tenni, és az embereknek is adni.
2015. márc. 23. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!