Csak szerintem nem kéne ekkora felhajtás a március 15-ének?
Iskolákban kötelező ünneplő, kokárda, ünnepség, aztán is még van aki lenéz, amiért nincs rajtam kokárda!
Nem azt mondom, hogy felejtsük el, mindenkinek tudnia KELL az ilyen fontos fordulópontjait a magyar történelemnek, de minek neki ekkora felhajtás?
Nekem minden magyartanárom igyekezett belénk verni ezt a nagy magyarságtudatot, hogy JÚJ, így meg úgy március 15-e, október 23, aradi vértanúk, de belém valahogy nem sikerült. Nem tudok büszke magyar lenni úgy, hogy nem is én tettem azért, hogy magyar legyek, csak így alakult. Örülök, hogy így van, de lehetett volna jobb is, rosszabb is. Nem tartom többre a magyart, mint a többi nemzetet, és másokat sem nézek le. Így aztán ezeket az ünnepségeket egyszerűen nem tudom megérteni.
Igen, pontosan így vagyok a szülinappal is, semmi értelme :D Nem is szeretem megünnepelni, ajándékot sem várok senkitől, majd ami kell, azt úgy is beszerzem magamnak.
Igen, ott úgy gondoltam, hogy azon kéne munkálkodni, hogy NE vándoroljon ki. Kimaradt egy szó, nálam sajnos sokszor megesik az ilyen, mivel gépelés közben szoktam átfogalmazni. Bár a szövegkörnyezetből szerintem egyértelműnek kellett volna lennie :)
Kedves Kérdező!
Arany Jánosra is büszke vagyok például, pedig nem én írtam a verseit.Tehát nem csak arra lehetek büszke, amit saját magam értem el...
Igen;ma is van mire büszkének lenni.MOST is vannak olyan eredmények,olyan emberek,amik-akik láttán az ember szíve fölmelegszik.
Ne gondoljunk másra,mint éppen a sportversenyekre,amikor magyarok nyernek,és a Himnuszt játsszák.
Vagy gondolhatsz arra is ,hogy G.B.Shaw írta egy esszéjében,hogy szerinte mennyivel értékesebb lenne az éltműve,ha magyarnak született volna.Pedig ő aztán érthetett hozzá.Nem mondom,hogy a büszkének a mást kevesebbre tartó értelmében kell látnunk magunkat,de
a tény az tény.
Tény Jedlik Ányos rengeteg találmánya is.Ő sem volt büszke rá,úgy tartotta,neki isten azért adott többet,hogy azt másoknak adja.Nem is igényelt hasznot belőlük.
Egy kérdés,amikor gyerek voltál,nem voltál büszke arra,hogy neked van a legszebb anyukád?Van hogy ő főz a legjobban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!