Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Csokit vagy csalunk? Nálunk...

Csokit vagy csalunk? Nálunk Magyarországon? Miért?

Figyelt kérdés
Az amerikai "Csokit vagy csalunk" mintájára járják az ovis gyerekek a környéket nemsokára. Miért? Nincs elég magyar ünnep? Semmi bajom a gyerekekkel, magam is anya vagyok, szórakozás, stb. De kiakaszt, hogy fogalmuk nincs mit ünneplünk magyar ünnepekkor, de behozzuk ezeket a külföldi hülyeségeket. Én úgy gondolom Magyarországon a Mindenszentek szomorú ünnep, nem bulizás időszaka. Ezt minden korban illik felfogni és megtanulni, még ha valaki nem is tartja a tradíciókat, akkor is. Ez olyan, mint mondjuk az Aradi vértanúkra emlékezve bulit szervezni. Mi ez az őrület? Jövőre már Hálaadás is lesz??? Az eszem megáll!
2013. okt. 29. 17:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

Sose hallottam még erről, de most rákerestem. Hát mit nem mondjak, a magyar neve ("csokit vagy csalunk") borzasztó. Már látom, hogy sok gyerek hozzállása olyan lesz, mint a húsvéti pénzgyüjtő locsolkodáshoz, és a "csalunk"-at túlzásba fogják vinni. Például nem adsz valamit, akkor feltörjük a postaládádat.

Én a gyerekeimet nem is engedném el, hogy este becsöngessenek idegenekhez.

2013. okt. 30. 05:15
 12/17 A kérdező kommentje:
Dehogy zavar! A háttere zavart, hogy őszinte legyek. Gyűjtöm nekik a papírt, mikor papírgyűjtés van, bármiben szívesen segítek, imádom a gyerekeket. Most sem az zavar, hogy jönnek, hanem az, hogy olyan ünnepet ünnepelnek vele, ami nem létezik. Ennyi erővel sárkánynak öltözhetnénk a főtéren és ünnepelhetnék a szilvesztert is máskor. Az sem a mi ünnepünk.
2013. okt. 30. 09:19
 13/17 anonim válasza:
63%
Kár ennyire felfújjad kedves kérdező:) Mindenki máshogy éli meg a Mindenszentek -halottak napját. A kicsiknek pedig egy kis kikapcsolódás.
2013. nov. 1. 07:48
 14/17 gungasam ***** válasza:

Pontosan ilyen ünnepünk a húsvéti locsolkodásnak az a fajtája amikor nem vödörrel vízzel hanem kölnivel locsolnak a fiúk és csokit,hímes tojást,esetenként pénzt kapnak a megértő és szerető szomszédoktól,rokonoktól,ismerősöktől.

Az amerikai hagyomány maradhatna a számunkra amerikai kuriózum és nem kellene majmolni.

2013. nov. 9. 14:07
 15/17 anonim válasza:
73%
kérdező, miért csak a halottak napján emlékezel vissza a halottakra? hiszen bármely napon lehet ilyet tenni, karácsonykor is, szülinapodon is, vagy egy hétköznapon is tehát... És szerintem nem kell halottakat tisztelni, az egy kicsit beteges... Mint ahogy temetőbe sem kell elmenni, mert ha meglátogatod egy halott ember testét, azzal nem az embert látogatod, hanem csak egy élettelen tárgyat... Ha a halottakra akarsz vissza emlékezni akkor emlékezz, de ezeket nem kell temetőkben, meg nem kell ünnepekhez kötni
2015. júl. 5. 15:10
 16/17 anonim ***** válasza:

[link]

ez is hasonló bár ez farsangkor van..

am az édességgyűjtéssel én se értek egyet m de azonkivül mindenkii azt csinál amit akar haloweenkor

2016. nov. 1. 11:32
 17/17 anonim válasza:
kérdező, miért csak a halottak napján emlékezel vissza a halottakra? hiszen bármely napon lehet ilyet tenni, karácsonykor is, szülinapodon is, vagy egy hétköznapon is tehát... És szerintem nem kell halottakat tisztelni, az egy kicsit beteges... Mint ahogy temetőbe sem kell elmenni, mert ha meglátogatod egy halott ember testét, azzal nem az embert látogatod, hanem csak egy élettelen tárgyat... Ha a halottakra akarsz vissza emlékezni akkor emlékezz, de ezeket nem kell temetőkben, meg nem kell ünnepekhez kötni egyetértek. Amúgy mindenki azt csinál halloweenkor amit csak akar.Amúgy elárulná valaki hogy Magyarországon miért ilyen bunkó begyepesedett mindenki tisztelet a kivételnek hála istennek változik a világ változnak az emberek. 26/f
2017. okt. 31. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!