Titeket nem zavar ez a túlzott Halloween majmolás?
Eredetileg itt nálunk arról szólt hogy kimentünk a temetőbe, koszorút/virágot tettünk a szeretteink sírjára, és pár percig némán megemlékeztünk róluk. Minek nyomatják ezt az amerikai dolot? Farsangon kell beöltözni, és húsvétkor meg édességet kapni. Miért kell a csapból is ennek folynia?
Nektek mi a véleményetek?
Azért, mert pénz van ebben is.
Kaphatóak rá az emberek, mert nem gyászos pofával kell egész nap járni, hanem lehet bulizni orrba-szájba.
Ez van.
Nekem az a véleményem, hogy elképesztően idegesítő az, hogy mindenki bele akar szólni a másik életébe. Nem akarsz Halloween-ezni? Ne tedd. Ennyi. Megteheted, hogy elmész a temetőbe, viszel virágot. Ők megtehetik, hogy inkább jól érzik magukat, buliznak, jelmezbe öltöznek. Nem igazán értem, neked mégis mi közöd van ahhoz, hogy mit csinálnak másik.
Nem érdekel téged, ne figyelj oda, ennyi. Engem sem érdekel egy rakat dolog, ezért nem foglalkozom vele. Mást érdekli, ő csinálja, hajrá. Szerencsére már (elvileg...) túljutottunk azon a korszakon, hogy mindenkinek tökéletesen ugyanolyannak kell lennie...
Nem zavar, mert a Halloween a legősibb ünnep és nem amerikai fa***ság, mert Nagy-Britannia területén élő keltáktól ered. Később nevezte ki az egyház November 1-et Mindenszentek ünnepének, (All Hallows)Mindig is így ünnepelték, hogy beöltöztek jelmezekbe, de ugyanúgy gyertyát is gyújtottak a halottaikért. Szabadon választott, hogy Te hogyan ünnepeled, hogyan emlékezel meg, miért zavar téged, hogy más mit csinál?
mi is őrizzük a magyar hagyományokat, kimegyünk a temetőbe, de emellett kirakom a tök dekorációkat a házban, legalább egy kis színt visz az unalmas szürke időbe.
Engem az ilyen kérdések zavarnak. Mit problémázol azon, hogy valaki jól érzi magát?
Temetőbe ugyanúgy kijárunk, csak mellesleg beöltözünk, szórakozunk egy jót, ha pedig költeni akarunk, költünk. Fáj neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!