Tinik! Kb hány forint értékben kaptok névnap-, szülinap-, karácsonyra ajándékot? (minnél többen írjatok légyszi)
Vagy mennyi pénzt?
Ìrjátok külön mindhàrmat légyszi!
KORT ÈS NEMET IS ÌRJATOK!:-)
otthon max 3000. karácsonykor főleg. az a szeretet ünnepe, nekem nem az ajándékokról szól. szülinap-névnapra nagyszülőktől szoktam kapni pénzt. egyiktől 3000 ft, másiktól örülhetek az 500-nak...
de ha szükségem van valamire (pl ruha, cipő), azt a szüleim megveszik nekem, ha pedig szeretnék mondjuk egy regényt, akkor megkapom. persze feltétel, hogy tanuljak jól. meg ha kérek pénzt akkor is mindig adnak (jó, mondjuk nem 10000 ft-okat kérek...)
szerintem ez így normális.
Névnap
Szüleimtől 10ezer, Nagyszüleimtől (apai, anyai) külön 5-5ezer,
Születésnap
Szüleimtől 50ezer, Nagyszüleimtől összesen 20ezer
Karácsony
Szüleim 50ezer, Nagyszülők 20ezer, Nagybátyám (apai) 10ezer, Nagynéni (apai) 6ezer, Nagybácsi (anyai) 10 ezer
Ezek az általánosak de ha nagyon könyörgök a szüleimnél akkor nagyobbra is fel tudom húzni az értéket. :P
16/L
Szülinap(június)
Szülőktől: ajándék kb. 20-30.000Ft értékben, 60-70Euro
Nagyszülők (egybe): kb. 20.000Ft, kisebb ajándék (póló, könyv, CD...)
Nagynénik, nagybácsik: családonként 5000Ft.
Karácsony:
Ugyan ez, de tavaly gitárt kértem, ami 60.000volt, szóval nagyszüleim és szüleim közösen vették.
Névnap(május):
Szülőktől: apró ajándék, kb. 10.000Ft
Nagyszülők: 5000Ft
Egyéb mindenki: virág.
14L
karácsonyra általában 10.000 Ft értékben, de attól függ h mit kérek, Szülinap változó, attól függ mit kérek, névnapra semmit sem kapok.
12/L
Szülinap:
Kb 50-60 ezer
+nagyszülőktől kisebb dolgok
Névnap:
Valami csoki nombon virág nem verjük nagy dobra
Karácsony:
Kb mint a szülinap 40-50 itt azért kicsit kevesebb mert öten vagyunk tesok :)
15/L
Sosem számoltam igazán, csak arra figyeltem, hogy ne kérjek túl drágát!:)
De ha most kb összeszedem:
Születésnapomra kb 50k+elmegyünk étterembe. (Más rokonoktól 5, gazdagaktól néha 10k-s ajándék, vagy pénz)
Névnapomra általában 10k-ért kapok valamit szülőktől, nagysdzülők 'fagyipénzt' adnak.
Karácsonykor meg változó, volt, hogy 150.000 értekű ajándékot kaptam. (Videókártya a gépembe, csak ezt kértem, de kaptam mellé egy KHUJO kabátot, egy Heavy Tools kardigánt, meg egy két apróságot. Én max 50k-ért kérek bármit is, ha megkérdezik, de sokkal jobban szeretem ha magamnak veszek valamit zsebpénzből.) Rokonoktól meg változó, de általában pár könyv, vicces póló, vagy ilyesmi.
Jah, és rokonok alatt nyagyszülők, keresztszülők, és apai nagymama testvére értendő. (A testvérének a fia a keresztapum:) )
14/F
(Lehet picit sok pénz, de ahhoz képest nem vagyok nagyon elkényeztetve, nem szégyenlem a munkát, szüleim segítéséért nem egyszer összepiszkoltam a kezem!)
Nekem a szüleim elváltak, ezért duplán kell nálam mindent számolni.
Karácsony:
Szülők:20ezer értékben ajándékok
Mama:10 ezer forint és kisebb ajándék(pl egy párna/meleg plüsstakaró)
Unokatesók és családjaik:10ezer az egyik részről máshonnan 5 ezer értékben ajándék.
Szülinap:
Szülők: általában 4-6 ezer között. Bár anyutól most telefont kárek szülinap-névnapra
Mama:5 ezer
Unokatesók és családjaik:az egyik 2-3 ezer értékben ajándék a másik 5 ezer értékben
Névnap:
Szülők: max 4-5 ezer szokott lenni
Mama:5 ezer
Unokatesók és családjaik: 2-3 ezer/család
13/l :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!