Mit teszel a kapott ajándékokkal, amik nem tetszenek?
Csak megjegyzem, hogy ezek az ajandekok nem szivböl jövö ajandekok, amit az ajandekozo nagy fejtöres utan, gondosan kivalasztott, hanem a "kötelezö" ajandekok tarsadalmi szokasok miatt. Igy pl. a vörös-beige nappalinkba sogornömtöl kek keramiadiszek, anyosomtol egy kek (vihart abrazolo) kep...stb.
Komoly fejtörest okoz a tarolasuk meg igy is, hogy mielöbb elajandekozom. Utalaom a porosodo energiat magam körül, ezert szivem szerint egy lathatatlanna tevö festekkel bekennem ezeket. Külön kijelölt helyen tarolom. Külön a soha nem hordott gyerekruhakat, ezeket legkesöbb 3 ev mulva eladom (amikor mar nem lesz tervben babyprojekt), addig is amit lehet, elajandekozok. Ezek az elsö 3 evböl pl nyari ruhak, amik meret szerint telen lettek volna jok, es forditva.
Elajandekozasnal csak arra ügyelek, hogy a ferjem rokonsaganak ajandekat az en rokonsagomnak, a tölük kapottat pedig a ferjemenek ajandekozzuk. (Csak nem adhatom anyosomnak, amit a lanyatol kaptam?!)
Sajnos igy is csak több lett eddig, igy ugy nez ki, 40 eves koromban sem lesz üres a "nem kivant ajandekok tarhaza"...
Eleinte a ferjem nem engedte elajandekozni, mondvan, hogy "neki meg tetszik". (pl a vihar :D), vagy mert ertekesnek tartja, nehanyat most sem. Anyosom kepei igy mar 9 eve porosodnak a pinceben. De most mar eljutottunk odaig, hogy "majd egyszer" felteszi a vaterahoz hasonlo oldalra, ö is sokat valtozik. A keramiakat is "majd egyszer" igy fogjuk eladni, valoszinüleg. Bar, mivel ertekesek, talan egy arusnal megprobalkozunk...
Vannak olyan ajandekaim is, amik valamikor tetszettek, tenyleg jok voltak, pl. 15-20 evesen egy szep tajkep, viszont most a lakasomba nem illik, igy ezt "csak ugy" tovabbadtam egy baratnömnek, akitöl elözetesen tajekozodtam, es neki is tetszett.
A kapott ajandekok tarhelyeböl igyekszem persze mindenkinek olyan ajandekot valasztani, ami illik a lakasaba legalabb szinben+stilusban, vagy tudom, hogy kedveli, de nem tudom 100 %-osan betartani - igy tul sok minden a nyakamon maradna. A gyerekruhaknal pedig egyaltalan, ugyanigy fogom tovabbadni... :(
Korabban, mielött a ferjemet megismertem, nem volt ilyen "tarhazam", erdekes modon nem kaptam ilyen felesleges dolgokat. Igy akkoriban tenyleg sok-sok gondolkodas utan vettem ajandekokat, gyakran fel evvel elötte mar, es valahogy gyakran telitalalt volt. Mostansag, ha nem a "tarhazbol" ajandekozok, akkor vasarlasi utalvany. Törekszem peldat mutatni... :) (De pl. a sogornom sokkal ötletesebbnek tartja, ha valami szemelyeset is ad, igy eddig mindig viszont kaptunk töle kisebb ertekü utalvanyt + "porfogot". De ugye ez valtozhat...:)
"Jobban szeretem az ilyesmit "csak úgy" odaadni, és nem ajándékba, mert utóbbi esetben a megajándékozott úgy érzi, viszonoznia kell, és idővel ugyanott vagyok, ahol a part szakad, vagyis újabb porfogóval gazdagabb."
Csupan joszandekbol: biztos jo ötlet "csak ugy" porfogo jellegü ajandekot osztogatni? Mi van, ha a megajandekozottak is viszonozzak???
11.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!