Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Kifaragott tök lámpást hogy...

Kifaragott tök lámpást hogy lehet legtovább megőrizni a rothadástól?

Figyelt kérdés
Kint tároljam inkább a szabadban? Legalább november végéig jó lenne, ha kitartana. Már elkészült pár napja. Még nincs baja.
okt. 25. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

November végéig? Szerintem az kizárt, hacsak nem fagy keménnyé addig, persze felengedés nélkül, amire valljuk be, hogy kevés az esély jelenleg Magyarországon... 🙃

Múlt héten tettek ki pár lámpást az utcánkban, már elég rossz állapotban vannak, a faragott részeknél erősen kezdenek berogyni, és a fekete penészfoltok is megjelentek.

Ha ilyen marad az idő, akkor azt sem tartom kizártnak, hogy már 10.31-re felismerhetetlen kupaccá esnek össze.

(Az enyém tegnap készült el, drukkolok neki, hogy legalább Helloweenig kitartson 🙂)

okt. 25. 22:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Óh ez szomorú.

És ha mindig körbevágnám picit a csúnyuló részeket? Azzal volna remény kicsit tovább megtartani? Lányomnak hoztam őket "ajándékba". De csak nov. 5.-én ér haza. Legalább addig valahogy tartsanak ki.

okt. 25. 22:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem a csúnyulással van baj, hanem a saját súlyát nem tudja már megtartani egy idő után ott, ahol hiányoznak belőle részek a faragásnál (egyszerűen fonnyad).

Így a penészen épp lehet segitesz a folyamatos farigcsálással, de a teherbírásán szerintem csak rontasz.

okt. 25. 22:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Ja, értem. Szomorú...
okt. 25. 23:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Létezik tartósítás, de pl. itt ajánlják, hogy ne a tetején, hanem az alján legyen megbontva, mert a szár táplálja egy ideig a tököt, ha az zöld, és nem sárüllt.

[link]

[link]

További tippek:

[link]

okt. 28. 07:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!