Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Kötelezheti a tanár?

Kötelezheti a tanár?

Figyelt kérdés
Az iskolába azt találták ki hogy Március 15én kötelező a lányomnak menni ünnepségre mert énekkaros.14én ugyanazt előadják..ha valaki nem megy igazolás kell.Azért ezt nem igazán tehetik meg munkaszüneti napon,jól gondolom??
2024. márc. 13. 10:29
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
0%

Ez a vigyél arra a napra igazolást ez baromság.

Nem emlékszem milyen program volt, de sima mezei tanítási napra esett, csak a suliban vergődés helyett múzeumozás volt. Nem vagyok múzeumba járó, nagyon messze áll tőlem, meg is mondtam ofőnek, hogy nem az én stílusom, felesleges pénz kidobás lenne, mondta, hogy akkor igazolás, mondom jó. Nézem következő héten, semmi igazolatlan nincs.

2024. márc. 14. 19:28
 22/23 anonim válasza:
73%

Vannak olyan iskolák, ahol olyan képzések, foglalkozások, műsorok vannak, amik extrák, pluszt adnak a gyerek neveléséhez. Vagyis bizonyos iskolák nem csak azt tartják a feladatuknak, hogy órán leadják a tananyagot és mindenki megy, amerre lát, hanem mindenféle társadalmi eseményeken, közösségi dolgokban, sport és kulturális életben is részt vesznek. Ha te mint szülő egy ilyen iskolát választasz a gyerekednek, akkor az iskola úgy van vele, hogy el fogod fogadni ezeket. Vagyis a szülő hozzáállása az, hogy jó iskolában akarja tudni a gyerekét, a legjobbat akarja neki, az iskola hozzáállása pedig az, hogy "Oké, ha a gyereked jól énekel, akkor az énekkarban a helye, de akkor adott esetben fellépnek március 15-én a városban is." Vagy: "A te gyereked jól sportol, akkor adott esetben fel fog lépni sporteseményeken, városi-megyei-országos stb. versenyeken, akár a tavaszi szünetben is". Vagy tanulmányi versenyeken, legyenek ezek akár hétvégén, szombaton...

Most őszintén, mennyire proli egy surmó viselkedés innentől kezdve a szülőtől az, hogy nekiáll azon pattogni, hogy "De március 15 munkaszüneti nap, hülye tanárok, ová, ová!" Ez tényleg... Nem is tudom, mit írjak erre. Annyira szar, annyira proli! Az ilyenek ne járassák ilyen iskolákba a gyerekeiket, és meg van oldva. Most ne érezd úgy, hogy téged proliztalak le, inkább vedd úgy, hogy általánosságban nekem ez a véleményem (amihez jogom van), nem tudom, hogy a te esetedben ez mennyire alkalmazható.

És még egy utolsó dolog: a gyerekedet megkérdezted, hogy szeret-e ezeken az iskolai dolgokon részt venni, ott akar-e lenni március 15-én? Vagy csak te akarsz fontoskodni, a tanárokkal a hecc kedvéért g****ciskedni, mert a kákán is csomót keresel ezzel a munkaszüneti nap dologgal, amiben látszólag igazad van, és a frusztrált, nyomorult életedben kompnezációt keresel, hogy végre igazad lehet? Gratulálok, hogy sikerült ehhez a terepet megtalálni, és azokkal az emberekkel szórakozhatsz, akik tesznek is valamit a gyereked jövőjéért, nevelik, foglalkoznak vele. Szép kis szülő az ilyen, gratulálok.

2024. márc. 17. 22:00
 23/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó.,..nem volt bejelentve hogy kell menniük...programunk lett volna ,mert elég ritka hogy a család együtt lehet a munka miatt...de minden el lett halasztva mert beteg lett a gyerek..sajnos! Persze szeret a gyerek mindenen részt venni,osztály első (szerintem ez rajtam is múlik) csak az iskola oldja meg tanítási napokon ezeket a programokat.( Nem csak nekem volt ezzel bajom) de nyilván akkor sokan idioták vagyunk.
2024. márc. 21. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!