Belőletek mi hozza elő az ünnepi hangulatot?
Figyelt kérdés
Egy ideje szenvedek azzal, hogy abszolút semmi ünnepi hangulatom nincs. A születésnapom is teljesen hidegen hagyott, az előző karácsony is úgy telt el mintha nem is lett volna. Most meg már kezdhetnék készülni Halloweenre (igen tudom Magyarországon nincs, nem kell leírni, köszi). De abszolút semmi motivációm, vagy halloweeni hangulatom nincs. Pedig ez a kedvencem, mindig ünnepeltem, karácsony ugyanez... És tudom hogy vannak ennél nagyobb problémák is (nekem is vannak bőven), de attól még szomorú vagyok, hogy már ennek sem tudok örülni/ezt sem tudom élvezni. Viszont az az érdekes hogy év közben mert teljesen random rám jön hogy most tisztára olyan karácsonyi hangulatom van pl, és milyen szívesen ennék egy kis mézeskalácsot... Bizarr. Veletek ez hogy van? Van valami amivel hangulatba hozzátok magatokat? Vagy ahogy felnő az ember, ez egyszerűen kihal némelyekből?2023. szept. 13. 09:43
11/13 anonim válasza:
Nekem sincs hosszú évek óta.Érdekes, mert nekem a szülés előttig, illetve utána még 1-2 évig volt hangulatom hozzá.
Nagyjából egyetértek az elsővel. Illetve a hatossal is. Annyi, hogy én a karácsonyt régen szerettem ( talán még a szüli és névnapokat is), de a szilveszter mindig elszomorított. Pedig tesómék át szoktak jönni zenét hallgatni, kajálni, stb.
Mitől kerülnék karácsonyi hangulatba? Ha a családom tagjai is szeretnék ezt az ünnepet, és nem egy kötelező "szenvedés" lenne. Ha nem olyan lenne, mint egy sima hétköznap. Jó, van fa,szaloncukor, meg a gyerek miatt sütök is, de az se nagyon fogy el.
12/13 anonim válasza:
11-es vagyok, nem hal ki az emberekből szerintem, csak sajnos nagyon sokan megkeserednek, befásulnak. Rengeteg embernek ez plusz kiadás, meg az ajándékozás is tortúra sokaknak. ( nem kerül rá, de mégis hogy néz ki, ha nincs ajándék, ezért kb mindegy, csak adjanak valamit), vagy annyira sem ismerik a másikat, hogy tudják, minek örülne az illető, esetleg tényleg muszájból adnak valami olcsó kacatot...
13/13 Metionin válasza:
Nekem szerintem sosem volt, gyerekkoromban is a szünetnek örültem, nem annak, hogy ünnep van a naptárban. A karácsonyfa is csak anyám miatt kellett mindig, mert ő erőltette. Felnőttként csak a születésnapokat ünneplem, nekem ahhoz hozzátartozik, hogy nem dolgozom, azon a héten szabin szoktam lenni. Ha úgy nézzük, tehát most is a szabi adta lehetőségek adják az ünnep érzést, nem kell dolgozni, nincsenek kötelességeim, aznap nem főzök stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!