Milyen szerep jut egy eskküvőn a menyasszony édesanyjának, vagyis az örömanyának?
Alig egy hónap múlva esküvő, és anyám most állt elő azzal, hogy minden feladatot másnak adtam, és ha ő ennyire nem jelent nekem semmit, akkor el sem jön.
Eddig nagyjából annyi feladatot kapott, hogy fogadja a vendégeket és öltöztessen fel, most a napokban pedig kiakadt, mert a főasztalhoz nem ülhet, mert a párommal úgy döntöttünk, hogy ketten leszünk ott. A bevonulásnál apám helyett a nagybátyám fog kísérni, illetve a nyitó tánc után, amikor a párom az anyjával kezdi az első táncot én akkor is a nagybátyámmal táncolok majd. Most a legújabb az volt, hogy akkor miért nem lehet ő a tanú, de azt a feladatot semmiképpen nem adnám neki. Értem, hogy az anyám és nagyobb szerepet akar, de nem tudom, hogy mit csináljak.
Anyád egy idióta. Ezek után meg sem hívná, nem kell, hogy ott rontsa egy ilyen alak a levegőt.
Egyébként nem is értem, mit akar, nálunk véletlenül sem volt semmi "feladata", vendég volt az édesanyám.
Mutasd meg anyádnak a feleleteinket.
Kérjed meg őt (nyugodt hangnemben!), nehogy az esküvőn botrányt csapjon és nemcsak a Te kedved, de a vendégsereg kedvét is elveszi az örömteli szórakozástól.
Férfi kíséri be a menyasszonyt. Vagy senki. Én konkrétan a vőlegényemmel mentem be az anyakönyvvezető elé és ennyi. Kettőnknek összesen 1 db szülője van, aki történetesen az én apukám, aki húgommal "megüzente", hogy ő bekísérne meg ugye nászinduló.
Mondtam, hogy miután a férjemnek nincsenek szülei, semmiféle szülői szerepvállalást nem szeretnék pluszban, se bevonulni - amúgy 45 évesen már nem kellett apám átadjon a férjemnek, szóval na... - se szülőköszöntő.
Tanú szintén nem az örömszülő szokott lenni. Anyuka nem volt még esküvőn? Amúgy se lehet váltogatni... Miért kell neki szerep, unatkozik vagy mi baja??:)
És mi is ketten ültünk a főasztalnál. Kiváló ötletnek bizonyult. Mellettünk mindkét oldalon pici hely, utána folytatódtak a főasztalok, a tanúk, az ő párjuk, nekem apukám az élettársával, testvéremék, férjem oldalán szintén a tanúja, aztán a gyerekei, utána testvéréék.
Ez a Te esküvőd. Anyukád a saját esküvőjét szervezze. Egyetértek amúgy, ha nem tetszik, otthon lehet maradni. Csak én ennyi idősen ezt már nyugodt szívvel mondom meg bárkinek, fiatalok még függőnek érzik magukat a szülők elvárásaitól. De ne tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!