Van olyan ünnep amit nem szeretsz? Ha igen, miért?
Azokat, ahol nincsenek népszokások és feleslegesen ünnepnapok:
- március 15
- húsvét péntek
- május 1
- pünkösd
- október 23
- mindenszentek
Húsvét. Egyáltalán nem ünnepeljük, mert az egész családom felesleges ünnepnek tartja. Kicsiként kaptunk csoki tojást/nyuszit és ennyi.
Valahogy sosem volt szimpatikus ünnep, na meg engem ne locsoljon meg senki engedély nélkül köszönöm. Ilyen hülyeséget, hogy "elhervadnak" a lányok és a nők.
Leginkább a karácsonyt utálom.
Karácsonykor, míg élet nagyapám, volt családi összejövetel. Miután meghalt, széthullott minden, már senki nem jár össze senkivel. Megy egy teljesen személytelen köszöntés Faszbúkon keresztül, meg kiposztolja mindenki a karácsonyfáját és ennyi a családi kapcsolat. Keresztapám egy alkoholista paraszt volt, tavaly el is vitte az ivás, nem bírta tovább a szervezete és ő volt leginkább az egyik, aki húzta szét a bandát. Utálta nagyapámat, természetesen a saját hibáit ő sem látta, csak a másikét.
A másik ez a kötelező ajándékosztás. Ha olyat veszel, ami nem tetszik neki, akkor húzza a száját, vagy reklamál, hogy miért vettél drágát, ha nem drágát veszel, akkor megsértődik, hogy ő miért csak ennyit kapott, ő nem ezt érdemli meg, stb. Nekem a családi karácsonyozásból teljesen elegem lett 30+ év alatt, tavaly már nem is vettem senkinek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!