Van olyan ünnepnap, amit nem szeretsz?
Hát, én egy nagyon beteg ember vagyok.
Szeretem megajándékozni a szeretteimet. Sőt, szeretek ajándékot kapni. Még sosem vettem fel hitelt és nem is versengek senkivel. aki nem tud 8-10 ezer forintot rászánni egy emberre per alkalom, az nagyon szeretheti őket...
Nem szoktam egész évben koplalni és ünnepekkor halálra zabálni magam, én egész évben sokat eszek. Ugyanannyit eszünk ünnepekkor, mint máskor. sosem stresszelek semmi miatt, rendelem a kaját és kész.
A szeretet ünnepe nekem a szeretetről szól. Normális ember olyanokkal él együtt, akiket szeret. Ha te nem így vagy ezzel, akkor az nem az ünnepek hibája, te vagy mazochista.
Ha olyan emberekkel töltöd az ünnepeket, akiket utálsz, csak feszengtek és stressz van, az megint csak a te hibád. Miért nem gyomlálod ki az életedből az ilyen embereket?
Aki meg még mindig ott tart, hogy kinek van nagyobb fája, meg ki főzött többet, kinek nagyobb a tévéje, meg a mécses a síron, az menjen vissza az óvodába. ott még divat az ilyen "bi-bi-bíí, az én mecsboxom nagyobb" jellegű kukiméricskálés.
Nincs olyan ünnep, amit ne szeretnék.
Ja igen, nekem az ünnep az karácsony, húsvét, illetve szilveszter.
De persze a magyar nemzeti ünnepeket is szeretem, büszke vagyok a magyarságomra.
Nálam a Halloween meg ilyen szarok nem ünnepek, szóval nem is minősítem ünnepként őket.
Kedvenc a karácsony és talán ugyan olyan nagy kedvenc a szilveszter. De a 2 ünnep közötti 1 hét is hatalmas szeretetnek örvend.
Ezeket gyűlölöm: Mindenszentek, Édesanyám akkor hagyott itt örökre.
Halottak napja, előző nap ment el, halottak napján édesapámért szoktam gyertyát gyújtani, most anyukámért is kellett. :( Belegondoltam hogy halottak napján halott, nincs többé, sose láthatom többé.
A születésnapom: Anyukám előtte halt meg. Soha többet nem fogom ünnepelni. Karácsony. Itt ültem egyedül a lakásban, nincs senkim, három bátyám közül egyik sem akarja velek a kapcsolatot tartani. Nem díszítettem fel semmit, nem volt fa, nem főztem, nem ettem, ki akartam ugrani az erkélyen a kilencedikről, de sajnos nem tehettem meg, mert itt maradt rám két kutya, két macska, két kismadár.Hacsak meg nem eszik egymást, gond lenne, mert menhelyre biztos nem vinném és csak én vagyok nekik, nagyon szeretnek engem és én is őket.
Április 2: Édesanyukám születésnapja. Soha többet nem süthetek neki tortát 18-as gyertyával. Minden szülinapján 18 éves volt. Olyan sok mindent mondanék, kérdeznék, százezer ölelést adnék, de már nem tudok :(
Imádta a kis lakását, olyan hirtelen ment el, minden úgy maradt, ahogy ő hagyta. Még a kis reggelije is a hűtőben.
És most el kell adnom azt a lakást,amit annyira imádott, mert nem tudom két lakás rezsijét fizetni. :( A lakás eladásával minden ottani emlék a semmibe vész. Hiába hozom át a dolgait, az ő kis birodalma ezennel megszűnik.
És most volt anyák napja, mindig vittem neki gyönyörű cserepes virágot és Raffaellot, mert nagyon imádta.
És most nincs semmi, csak a nagy űr, és soha többet nem süthetek, főzhetek, vásárolhatok, nem segíthetek neki, nem beszélgethetek vele, nem ölelhetem magamhoz, csak sírhatok életem végéig, ami remélem már nagyon kevés idő.Soha többet nem lesz karácsony, szilveszter, újév, húsvét, semmi sem lesz, mert ő már nincs itt. :(
Lényegében az összes, ahol össze kell verődni a családdal és kimerül az ünnep a tukmálásban meg a ki sütött többet - szánalomversenyben.
Éppen ezért már kétéve nem mentem haza karácsonyra, sem pedig húsvétra, hanem inkább elcsúsztattam 3-4 hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!