Mi értelme van annak, hogy az ünnep miatti munkanapcserénél nem az adott héten oldják meg a cserét?
Mint pl. most, hogy a múlt hétfőt (14-ét) nem a múlt szombaton dolgoztuk le, hanem ezen a héten szombaton fogjuk.
Egy 4 napos munkahét sokkal jobb lett volna, mint most majd egy 6 napos. Nem?
Hogy ne rondítsanak bele az ünnepi hétbe.
Egyébként én azt hittem, hogy az a szombat lesz a plusz munkanap, amíg meg nem néztem a naptárban :) Szóval nekem is azt lett volna logikus.
Viszont én bejöttem azon a hétfőn, mert volt egy sürgős munka, így most szombaton nem fogok.
Köszönöm a válaszokat.
Mióta vissza tudok emlékezni, még nem volt olyan, hogy azon a héten kellett volna ledolgozni a plusz napot. Mindig az előző vagy a következő hét volt 6 munkanapos.
Én is csak erre tudok gondolni, hogy ezt a 3 napos hetet ki tudják venni az emberek. De szerintem ezt olyan kevés ember csinálja, hogy emiatt értelmetlen a többit szívatni. Főleg, hogy tényleg a nép fele a szombatot ki fogja venni kényszerűségből, a másik fele meg ideges lesz azért, hogy hosszú lesz a hét.
Így van egy 4 napos hétvégéd, amiből 3 nap szabival tudsz 9 napos szabadságot csinálni.
Az emberek nagyrésze úgyis szabin van az ilyen szombati munkanapokon úgyhogy szerintem tökmindegy.
"emiatt értelmetlen a többit szívatni"
Sosem értettem ebben mi a "szivatás". Tekintve, hogy ígyis-úgyis le kell dolgozni, így meg tök mindegy, mikor van ledolgozva.
Alapvetően 3 fajta embert látok:
1. Aki ledolgozza kell amikor kell.
2. Aki kivesz szabadságot akár hosszúhétvégével összekötve akár arra az 1 napra.
3. Az örök elégedetlenek, akinek ha előtte van az a baja, ha utána az a baja, ha utána 2 héttel akkor az a baja, hogy miért nem 1 héttel, stb. Az ilyennek minden is baj.
Én még csak 1 fajta embert láttam az eddigi évtizedek alatt, mióta csak 5 napos a munkahét:
1. Aki utálta a 6 napos munkahetet.
Most az mindegy az ügy szempontjából, hogy ledolgozza-e ezt az egy plusz napot, vagy kényszerűségből kivesz egy szabadságot, de alapvetően utálja a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!