A Google miért nem köszönt fel a nagyobb ünnepeken, az apró világnapokon, meg az emberek többsége számára ismeretlenek születésnapjára igen?
Sokszor megjelenik a Doodle szolgáltatásban, hogy XY jogvédő, forradalmár születésnapja van, meg ma van az XY világnapja, sőt az elmúlt időszakban valamikor külön ünnepi emblémája volt a "pho ünnep"-ének (szerintem még a pho szülőhazájában, Vietnámban sem ismernek). Ezzel ellentétben a nagyobb vallási, kulturális-családi és hasonló nagyobb ünnepek esetén még egy köszöntést sem töltöttek fel. A karácsonyt nem tudják megúszni, ezért lerendezik annyival, hogy "téli ünnep". Én ilyenről nem igazán hallottam. Szerintem a világon sok emberrel egyetértek abban, hogy az adott kultúrának és vallásnak megfelelően fontosabb ünnep mondjuk a karácsony, a húsvét, a pünkösd, vagy, hogy ne csak keresztényeket említsek a böjt megtörésének ünnepe (ramadán), az áldozati ünnep, a pészah vagy mondjuk a Bodhi nap, mint a Stonewall-lázadás emléknapja, az ENSZ világnapja, valami nevenincs kubai forradalmár emléknapja, valahol a Föld túloldalán a tanév első napja, a hip-hop ünnepe, a választások a Dél-afrikai Köztársaságban, Gabon nemzeti ünnepe (úgy hogy a miénket nem említi meg) vagy a pizza ünneplése.
Szerintem gyönyörű animációkat lehetne készíteni a hagyományos ünnepekhez a kultúrának megfelelően.
Miért köszönt fel minket olyan "ünnepek" alkalmából, amikről azt sem tudjuk, hogy létezik, míg a fontosabbakat miért hanyagolja?
Nem ettől függ senkinek a boldogsága, csak egy kicsit furcsa, hogy azért jókora csoportok ünnepeit figyelmen kívül hagyják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!