Ha valakinek pár nap eltéréssel van születésnapja, névnapja, meg olyan egyéb ünnep is akkor van, amit mindenki ünnepel, akkor érdemes több kisebb ajándékot venni, vagy lehet egy nagyobb értékű inkább (pl. utazás), amit egyszer adok oda neki?
Érintett vagyok, névnap-szülinap-karácsony 10 napon belül mind.
Én semmit nem utáltam jobban gyerekként, mintha összevonták az ajándékokat. Gondolj bele: másnak pl tavasszal van szülinapja, kap valami apróságot. Nyáron a névnapja, kap valami apróságot. Jön a karácsony, kap valami ajándékot. Én meg kaptam egyet, és osszam be, mert az a szülinapi-névnapi-karácsonyi ajándékom is egyben.....
Felnőttként nyilván ez már más, de még most sem szeretem, ha egyszerre köszöntenek minden alkalomból (nem az ajándékra gondolok,az már nem feltétlenül kell, csak szóbeli köszöntésre! :) )
Bár nálunk csak szülinap-névnap van 2 nap eltéréssel, de a szüleim keresztlányának 2 héten belül van ezek mellett a karácsony is. Ugyanúgy kap ajándékot, mintha hónapok lennének közötte!
Árban sem volt soha megterhelő, lehet korábban is meg lehet venni a dolgokat, ha éppen akkor talál valamit az ember, de akár apránként félre is lehet tenni rá.
Változó.
Mi általában külön-külön ajándékozzuk meg az érintetett, de volt már rá példa, hogy tényleg valami nagyobbat adtunk egyszerre, annak is örült, mert akkor épp az volt a szíve vágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!