Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Ateista vagyok??

Ateista vagyok??

Figyelt kérdés

Meg vagyok keresztelve sajnos (akaratom ellenére) de én sose hittem istenben nem is szándékozom viszont az egész családom és ismerőseim vallásosak leginkább keresztények..

az lenne a kérdésem hogy az ilyen ünnepek mint a karácsony, húsvét stb ezeket ateisták is tartják vagy csak a vallásosak??

2021. nov. 28. 18:42
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat de nem kéne így össze kapnotok én csak feltettem egy kérdést arra vártam választ (amit megis kaptam) nem azt hogy le nyakazzátok egymást😂

Egyébként aki azt írta hogy a cigányok inkább babonások ez nem igaz az én családom egyáltalán nem az szerintem ez ember függő..

2021. nov. 30. 19:44
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

"14-es, elég zavaros a kommented, önellentmondások vannak benne.

Hogy hol van a "ne ítélj, hogy ne ítéltess", és a "szeresd felebarátodat, mint önmagadat"? Hát b*szki, benne a Bibliában. Ott vannak."

A szöveget kellene értelmezni, mert HA MÁR hisznek a bibliában, ÉS aszerint élnek (meg ítélkeznek, amit ugye épp nem lenne szabad), akkor ne legyenek annyira nagyra magukkal.

Én rendesen leírtam, éppen csak te értelmezted félre.

2021. dec. 1. 03:18
 23/26 anonim válasza:

Nem, bocs. (A 20-as vagyok.) Kissé széteső a szöveged, a szavaid véletlenszerűen követik egymást, a mondataid nehezen érthetőek, és nincs közöttük kohézió. Annyi derül ki, hogy haragszol az egyházra, de remélem tudod, hogy az egyház és a hit két külön dolog.

Most akkor mire érted, hogy "kétezer éves fanfiction"?

2021. dec. 1. 23:59
 24/26 anonim ***** válasza:

A kétezer éves fanfiction-t a bibliára értem.

Arról pedig nem tehetek, ha nem tudsz értelmezni egy szöveget.

Ez igazán sajnálatos.

Továbbiakban nem fogok válaszolni, mert nem sakkozom galambokkal. Értsd, ahogy akarod.

2021. dec. 2. 02:43
 25/26 anonim válasza:

Ezek szerint a fanfiction-ről is csak annyit tudsz, hogy egy "modern" szó, de a jelentéséről gőzöd sincs.

Nekem ne mondd, hogy ebből az EGY mondatból ki lehet bogozni bármit is (tényleg egy mondat az egész :D): "Én ezt egy képmutató, fölényes, hitvány szószegésnek gondolom, akik másokkal olyasmiket hitetnek el, ami igazából egy embereknek, emberek által írt (hozzá toldott/elvett/ferdített a fordítás helyett) modern szóhasználattal: kétezer éves fanfiction-ben hisznek, de még nem is ez a baj, hanem ennek alapján ítélnek meg embereket, (hol van a "ne ítélj, hogy ne ítéltessél"?) kitaszítanak maguk közül akár, kettős mércével mérnek, ahelyett, hogy valóban szeretettel, segíteni akarással fordulnának emberi társaik felé (Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat)." Egy ilyen mondat az érettségi szövegalkotás-feladatában kapásból bukás.

A legzavarosabb továbbra is az, hogy akkor most te egyetértesz a Biblia azon intelmével, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltess" és azon parancsolatával, hogy "szeresd felebarárodat, mint önmagadat", vagy sem? Ha igen, akkor pontosan mi is a baj ezzel a "fanfiction"-nel?

Megannyi kérdés, milyen kár, hogy már sose kapok rájuk választ. :D

2021. dec. 2. 16:14
 26/26 anonim válasza:
100%
Örülök hogy felnyílt a szemed, én is ateista vagyok de a karácsonyt húsvétot megtartom mert abban az időszakban béke van a családon belül és nincs iskola
2021. dec. 5. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!