Ateista vagyok??
Meg vagyok keresztelve sajnos (akaratom ellenére) de én sose hittem istenben nem is szándékozom viszont az egész családom és ismerőseim vallásosak leginkább keresztények..
az lenne a kérdésem hogy az ilyen ünnepek mint a karácsony, húsvét stb ezeket ateisták is tartják vagy csak a vallásosak??
Köszönöm a válaszokat de nem kéne így össze kapnotok én csak feltettem egy kérdést arra vártam választ (amit megis kaptam) nem azt hogy le nyakazzátok egymást😂
Egyébként aki azt írta hogy a cigányok inkább babonások ez nem igaz az én családom egyáltalán nem az szerintem ez ember függő..
"14-es, elég zavaros a kommented, önellentmondások vannak benne.
Hogy hol van a "ne ítélj, hogy ne ítéltess", és a "szeresd felebarátodat, mint önmagadat"? Hát b*szki, benne a Bibliában. Ott vannak."
A szöveget kellene értelmezni, mert HA MÁR hisznek a bibliában, ÉS aszerint élnek (meg ítélkeznek, amit ugye épp nem lenne szabad), akkor ne legyenek annyira nagyra magukkal.
Én rendesen leírtam, éppen csak te értelmezted félre.
Nem, bocs. (A 20-as vagyok.) Kissé széteső a szöveged, a szavaid véletlenszerűen követik egymást, a mondataid nehezen érthetőek, és nincs közöttük kohézió. Annyi derül ki, hogy haragszol az egyházra, de remélem tudod, hogy az egyház és a hit két külön dolog.
Most akkor mire érted, hogy "kétezer éves fanfiction"?
A kétezer éves fanfiction-t a bibliára értem.
Arról pedig nem tehetek, ha nem tudsz értelmezni egy szöveget.
Ez igazán sajnálatos.
Továbbiakban nem fogok válaszolni, mert nem sakkozom galambokkal. Értsd, ahogy akarod.
Ezek szerint a fanfiction-ről is csak annyit tudsz, hogy egy "modern" szó, de a jelentéséről gőzöd sincs.
Nekem ne mondd, hogy ebből az EGY mondatból ki lehet bogozni bármit is (tényleg egy mondat az egész :D): "Én ezt egy képmutató, fölényes, hitvány szószegésnek gondolom, akik másokkal olyasmiket hitetnek el, ami igazából egy embereknek, emberek által írt (hozzá toldott/elvett/ferdített a fordítás helyett) modern szóhasználattal: kétezer éves fanfiction-ben hisznek, de még nem is ez a baj, hanem ennek alapján ítélnek meg embereket, (hol van a "ne ítélj, hogy ne ítéltessél"?) kitaszítanak maguk közül akár, kettős mércével mérnek, ahelyett, hogy valóban szeretettel, segíteni akarással fordulnának emberi társaik felé (Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat)." Egy ilyen mondat az érettségi szövegalkotás-feladatában kapásból bukás.
A legzavarosabb továbbra is az, hogy akkor most te egyetértesz a Biblia azon intelmével, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltess" és azon parancsolatával, hogy "szeresd felebarárodat, mint önmagadat", vagy sem? Ha igen, akkor pontosan mi is a baj ezzel a "fanfiction"-nel?
Megannyi kérdés, milyen kár, hogy már sose kapok rájuk választ. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!