Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Akik ellenzik a vallásokat,...

Akik ellenzik a vallásokat, azok miért tartanak vallási eredetű ünnepeket, szokásokat?

Figyelt kérdés

Nem azokról az ateistákról beszélek, akik egyszerűen nem biztosak vagy nem hisznek Isten létezésében, viszont tisztelik a vallásokat és nem beszélnek róluk degradálóan, hanem az antiteistákról, akik kimondottan ellenzik a vallást és ezzel magukat szinte tudósnak képzelik és olyanokat magyaráznak, hogy aki vallásos, az mind műveletlen.

Nekem egy kicsit furcsa, hogy azok az antiteisták, akik a vallás ellen "érvelnek" (más kérdés, hogy egy megcáfolhatatlan érvet sem tudtak felmutatni), akár vallásellenes gondolatokat osztanak meg, azok közben ugyanúgy megtartják a húsvétot, a karácsonyt, a pünkösdöt, a mindenszenteket, a Mikulást, a Márton-napot, a Valentin-napot vagy hogy ne csak keresztény ünnepeket említsek, a halloweent. A vicc az, hogy például Törökországban ugyanígy megtartják a muszlim ünnepeket is, az ottani "foteltudósok". Ez után jön a számomra még röhejesebb, amikor templomi esküvőt akarnak, jelszóval: "Azzz olllyannn szééép és romcsi!".

Mi értelme ennek? Ha annyira rossz, gondolkodást elfojtó, szabadságot semmibe vevő dolog a vallás, akkor miért tartják ezeket az ünnepeket? A halloween egy kelta pogány samhain nevű ünnep továbbélése, amiben vannak más pogány vallások vonásai is. Miért faragnak ki zöldségeket és nyomják ki Facebookra? Miért tartják a három nagy keresztény ünnepet, ha szerintük minden csak mese, a legfanatikusabbak szerint pedig Jézus nem is létezett, minden csak hazudozás? Miért állítanak karácsonyfát, Betlehemet, meg miért készítenek adventi koszorút, ha mind keresztény hagyomány? Miért ünneplik a húsvétot, meg a pünkösdöt? Pláne miért eszik a libát, a mikuláscsokit és miért vesznek Valentin-napi ajándékot?

Mi értelme ennek? Akkor miért nem csinálnak saját ünnepeket, amik függetlenek minden vallástól és hittől?

2021. nov. 13. 16:08
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
De ha már itt tartunk, miért tartanak halloweent? Pogány ünnep? Ezzel megint magukat tagadták meg. Semennyi komolyság nincs bennük.
2021. nov. 14. 15:23
 22/38 A kérdező kommentje:
Én nem gyűlölöm a pogány vallásokat. Ezzel ellentétben ők mind a kereszténységet, mind az összes vallást ellenzik, de közben a vallások által nyújtott "előnyökről" nem mondanak le. Tipikusan hasonló eset, mint amikor valaki tanulni, meg dolgozni nem akar, de sok pénz viszont akar.
2021. nov. 14. 15:29
 23/38 anonim válasza:
100%

Összefoglalom a kérdezőt:

A vallásosak okosak, mi meg buták vagyunk és a vallásosak kizárolagos joguk ünnepeket tartani.

XD

2021. nov. 14. 15:31
 24/38 anonim ***** válasza:
Na, de válaszolj kérlek: te se használod angolul a hét napjait, ugye? Hiszen bizonyítottan (több) pogány eredettel bírnak.
2021. nov. 14. 15:36
 25/38 A kérdező kommentje:

#23.

Csináljatok saját ünnepeket! Mit tudom én. Értelem ünnepe, közösség ünnepe, család ünnepe, szeretet ünnepe. De az, hogy valaki Betlehemet állít úgy, hogy előtte félévig a vallást butaságnak nevezte, meg naiv idiótáknak nevezte a vallásos embereket számomra hiteltelen. Én elfogadom, ha valaki így gondolkodik, de akkor már csinálja rendesen!

2021. nov. 14. 15:37
 26/38 A kérdező kommentje:

#24.

Használom, de én nem is szájalok a pogányok ellen, illetve nem is tartom azokat a rítusokat, amik ezekhez kapcsolódnak a pogány vallásokban. Ellentétben a foteltudósokkal, akik Betlehemet állítanak, de közben idiótának tekintik azokat, akik tényleg hisznek ebben.

2021. nov. 14. 15:40
 27/38 anonim ***** válasza:

"Értelem ünnepe, közösség ünnepe, család ünnepe, szeretet ünnepe."

Szóval ezek hívő emberekre nem jellemző dolgok? :D Mert ugye nem keresztényként mi ne ünnepeljünk keresztény dolgokat, de akkor ti se ünnepelhetnétek ezeket, jelezve, hogy semmi közötök hozzájuk? Érdekes meglátás, nem lehet vidám életed.

2021. nov. 14. 15:40
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

A karácsonyfának semmi köze a keresztény szokásokhoz, csak átvették más pogány vallástól:

[link]

Legalább ne állíts valótlanságokat.

2021. nov. 14. 15:42
 29/38 A kérdező kommentje:

#28.

A karácsonyfát német protestánsok találták ki.

Voltak faállítási hagyományok, már az ókori Egyiptomban is, de nem ilyen töltettel, nem ilyen fákat állítottak, nem így díszítették fel őket és a fák szellemét imádták benne. A karácsonyfán mindennek meg van a jelentése.

Részletesen a karácsonyról:

https://www.youtube.com/watch?v=RTVIY6jKTNg

https://www.youtube.com/watch?v=fETP8j_VVvg

2021. nov. 14. 15:47
 30/38 A kérdező kommentje:

#27.

Én nem tartanék ilyen ünnepeket. Miért tartanék? Nekem is megvannak a saját ünnepeim, a világnézetemnek megfelelően.

2021. nov. 14. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!