A cégek, multik, a fogyasztói társadalom miért kezd el minden ünnepet, évente ismétlődő eseményt stb. már majdnem 1/4 évvel előtte tukmálni?
Pár hete kezdődött a nyári szünet, én most jöttem haza egy nyaralásról, de még megyek több helyre is, sokan vannak, akik még csak most fognak menni, eddig pihentek, de már most elkezdték reklámozni az iskolakezdést. Szerencsére még a TV-ben a sok szenny nem megy, de már a tanszereket kipakolták.
Már májusban elkezdték a nyarat reklámozni, sőt már pünkösd óta ezzel boldogítottak minket.
A mécseseiket, majd szeptember elején már a zsebünkbe akarják tömködni.
Aztán szeptember közepétől jöhet újra a vigyorgó Télapó, meg Mikulás, hogy "Szerezz be minden ajándékot!" úgy, hogy még több, mint negyed év van addig. Meg a BUÉK-os óriásplakát.
Aztán jön a Valentin-nap, amit közvetlen a "télközépi" ünnepek után el kezdenek tolni...
Sorolhatnám az egész évet végig.
Erre hogyhogy van igény? Én, mint jó naptárral rendelkező ember, mindent a maga idejében tartok. Megélem az év összes részét és ünnepét, nem tolom, húzom, csűröm, csavaron, össze-vissza. Szerintem nem vagyok azzal egyedül, hogy számomra a karácsonyi időszak advent első vasárnapjával kezdődik és ha nem is pont vízkereszt után vasárnap, de mondjuk gyertyaszentelőkor záródik (legalábbis a karácsonyfa addig áll) és nem szeptembertől.
De a legfurcsább, hogy amikor aktuális, akkor már abbahagyják. Pont karácsony másnapján lenne aktuális, mert sokak cserélik vissza az ajándékokat.
Miért van ez?
"Bő egy hónap."
Másfél hónap. XD Egyes országokban az egész nyári szünet ennyi... Még a fele, de lehet hogy valamivel több, mint a fele hátra van.
Amúgy tényleg! Ha nem reklámoznák, elfelejtenéd még suliba is vinni a gyereket?
Nem tudom, de nekem felső tagozattól felfelé, nem SZABADOTT mindenből újat venni, mert sok tantárgyból nem fejeztük be az előző évi anyagot, vagy például történelemből, földrajzból, fizikából vagy matematikából mindig, minden, mindennel összefügg, ezért kellett az előzőévi, hogy vissza tudjuk nézni az előző év anyagát.
Meg amúgy is. Te kizárólag annyi tanszert veszel mindig, amennyi feltétlen kell az évre? Például pont iskolakezdéskor jól leárazzák általában őket. Nem kér ez enni és nem is romlik meg, nyugodtan elálldogálhat az a polc legalján és amikor szükséges, elő lehet venni. (Feltéve, ha már nem, nem is emlékszem hányadikos alsós, mert ott azt hiszem évente változott a vonalas füzet vonalazása, de már nem emlékszem annyira.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!