A cégek, multik, a fogyasztói társadalom miért kezd el minden ünnepet, évente ismétlődő eseményt stb. már majdnem 1/4 évvel előtte tukmálni?
Pár hete kezdődött a nyári szünet, én most jöttem haza egy nyaralásról, de még megyek több helyre is, sokan vannak, akik még csak most fognak menni, eddig pihentek, de már most elkezdték reklámozni az iskolakezdést. Szerencsére még a TV-ben a sok szenny nem megy, de már a tanszereket kipakolták.
Már májusban elkezdték a nyarat reklámozni, sőt már pünkösd óta ezzel boldogítottak minket.
A mécseseiket, majd szeptember elején már a zsebünkbe akarják tömködni.
Aztán szeptember közepétől jöhet újra a vigyorgó Télapó, meg Mikulás, hogy "Szerezz be minden ajándékot!" úgy, hogy még több, mint negyed év van addig. Meg a BUÉK-os óriásplakát.
Aztán jön a Valentin-nap, amit közvetlen a "télközépi" ünnepek után el kezdenek tolni...
Sorolhatnám az egész évet végig.
Erre hogyhogy van igény? Én, mint jó naptárral rendelkező ember, mindent a maga idejében tartok. Megélem az év összes részét és ünnepét, nem tolom, húzom, csűröm, csavaron, össze-vissza. Szerintem nem vagyok azzal egyedül, hogy számomra a karácsonyi időszak advent első vasárnapjával kezdődik és ha nem is pont vízkereszt után vasárnap, de mondjuk gyertyaszentelőkor záródik (legalábbis a karácsonyfa addig áll) és nem szeptembertől.
De a legfurcsább, hogy amikor aktuális, akkor már abbahagyják. Pont karácsony másnapján lenne aktuális, mert sokak cserélik vissza az ajándékokat.
Miért van ez?
11: és szerinted a nagy kereskedőcégek direkt magukkal kib.cásból kínálják a termékeiket korábban...???
Nem feltételezed, hogy azért, mert van rá kereslet...???
:-D
Azt vágod, hogy ennek pont az a lényege, hogy megteremtse az igényt?
Nekem is feltűnt, hogy pár napja megjelentek a sulis dolgok az üzletekben, akkor villant be, hogy na tényleg, még ez is...
Mi többször jártunk úgy, hogy utolsó 1-2 hétre hagytuk a vásárlást (suli, karácsony, mikulás, húsvét előtt), addig csak nézegettük de nem vettük meg amit láttunk, hogy majd kellene. Mire mentünk, hogy na most megvesszük, kb. semmi nem volt, ki volt ürítve. Volt, hogy végül vmi maszek kisboltban vettünk a gyereknek mikuláscsomit, mert egyszerűen semmi nem volt sehol a nagy áruházakban. Mintha már nem is lenne aktualitása. Sulikezdéshez szintén jártunk úgy, hogy kifosztották, utána meg alig volt amit kerestünk.
Emiatt most már azt valljuk, ha valamit meglátunk, jó áron van, felőlem lehet akármilyen korai, betesszük a kosárba. Mert akkor tutira lesz mikor kelleni fog. De én még egyszer nem futkározok azért pánikolva egyik üzletből a másikba, hogy 2 héttel az ünnep stb. előtt már semmit nem kapni, vagy épp akkora tömeg van, hogy lépni nem lehet, meg mindent összegyűrnek, szétdobálnak a vásárlók.
Ünnep és sulikezdés után hirtelen tök jó áron lehet megint csak vásárolni, így szoktunk olyankor is venni ezt-azt, ami a következő évben majd jól jön. Most pl. sulikezdésre be vagyunk tárazva füzetekkel tavalyról. :D Idén nem nagyon kell venni. :)
Ők abból élnek, hogy vásárolnak a vevők.
"e már most elkezdték reklámozni az iskolakezdést. "
és? Bő egy hónap. nem mindenki az utolsó héten akar rohángalni fejvesztve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!