Ki ért velem egyet? Jobb lenne, ha több piros betűs ünnep lenne.
#9.
Szerintem jó ötletek, de szerintem úgy jobb lenne, ha a mindenszenteket kibővítenék halottak napjára is és ünnep lenne mondjuk még Márton-nap is, mivel ehhez a naphoz is rengeteg vallási, családi és néphagyomány kötődik. Anyák napja eleve vasárnap, a ballagás pedig mindenhol máskor van, szóval max. akkor lehetne, ha egységesítenék az időpontokat, de akkor meg tumultus lenne, mint karácsonykor, meg húsvétkor az utcán. Farsangból te mit tennél azzá? Én mondjuk húshagyókeddet és hamvazószerdát.
#10.
Jól van hallgass el addig, amíg te is élvezed, hogy azokon a napokon nem kell dolgozni! Rákosi törölt el vallási piros betűs ünnepeket utoljára és hát az embereknek sem tetszett, hogy 16-ról, 7-re csökkentette a pihenőnapok számát...
Nem élvezem, mert nem vagyok vallásos, és nem releváns, mikor dolgozom, vagy nem dolgozom. Marhára nem érdekel se a húsvét, se a pünkösd, se a nagypéntek, se a karácsony.
Egyetlen szempontból tudom élvezni csak: Hogy azokon a napokon bizony dupla vagy tripla pénzért dolgozom. Ez az egyetlen előnye van.
#10.
#14.
Engem meg nem érdekelsz, mert marhára kisebbségben vagy és az emberek többsége felháborodna. Jó, hogy nem te vagy a törvényhozó. Magyarország 54%-a keresztény a 2011-es adatok alapján és bár erről nincs felmérés, de tapasztalataim alapján az emberek jó háromnegyede hagyománytisztelő. Én közéjük tartozom és szeretném a hagyományos ünnepeket a családommal megtartani. Az emberek nem akarnak a munkába és a tanulásba megszakadni, akkor amikor az lenne a természetes, hogy otthon a családdal ünnepelnek.
Vallásgyűlölő... Kár, hogy az ilyen hozzászólásokat nem tiltják. Ha rajtad múlna ellehetetlenítenéd a magyarok több mint felének a szokásainak gyakorlását?? Ezt is te írtad ki?? https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__egyeb-kerdesek__9273..
Itt válaszolnék, mert azt hittem, hogy ott már felszívódtál, ezért nem írtam. Én nem tudok síelni, nem is akarok, utálom a téli sportok 95%-át, arról nem is beszélve, hogy a néphagyományok eltűnésével és a farsang ellaposodásával az év legundorítóbb hónapja lett a február. Viszont vallásos a családom és szeretjük a hagyományokat, illetve magát a családi légkört is, ezért én és az ország hatalmas része szeretné élvezni a tradicionális ünnepeket. Az nincs előírva, hogy ünnepelned kell, ha nem akarsz, akkor fogd be a szád és ne ünnepelj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!