Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Miétr lesz betonkemény a...

Miétr lesz betonkemény a mézeskalács tésztàm?

Figyelt kérdés
2020. dec. 27. 16:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

8-as vagyok, a belinkelt receptröl beszéltem.

A hagyományos mézes teljesen másmilyen.

2020. dec. 27. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Rozsliszt kell bele, nem sok. Így biztos finom puha lesz
2020. dec. 27. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
16%
Én pont ugyanezt a receptet csináltam meg, amit linkeltél kérdező, és nekem egyáltalán nem lett túl kemény a tészta, pont jó lett.
2020. dec. 27. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
16%

Van egy rögtön puha mézes receptek.Az 140 fokon 7 perc sütés.És valóban puha.

Ha túl sütöd kemény.

Lehet, hogy soha nem lesz puha.

2020. dec. 27. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

13-as: én is ismerem ezt a receptet, legtöbbször sikerült is, de a tojások mérete nem egyforma, meg van, amelyik vizesebb, van, amelyik sürübb, ez befolyásolhatja a tészta állagát.

Meg némelyik liszt is több folayadékot kíván.

Ezért írtam (8-as), hogy egy-két evökanál vizet lehet hozzá tenni, ha túl kemény, ez tapasztaltam, hogy segít.

2020. dec. 27. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim válasza:
16%

Ha kemény a tészta, akkor rakj bele egy bónusz tojásfehérjét.


Illetve, ne süsd túl.

2020. dec. 28. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig úgy van, hogy amikor megsütjük egy kicsi ideig még puha, meg egy fél órára rá, elég kemény lesz, de néhány napra rá pedig nagyon finom, omlós tészta állaga lesz. Szerintem várj vele egy kicsit, ki fog puhulni! De az is befolyásolhatja, hogy mennyi ideig sütötted.
2020. dec. 28. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
17-es: az más tészta, másféle mézeskalács, a belinkelt egyböl puha és az is marad!
2020. dec. 29. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim válasza:
Szerintem a legjobb recept is elrontható, ha nem pihenteted, lehetőleg hűtőben. Én egyik nap összegyúrom, a másikon sütöm, a harmadik napon díszítem. Kb. egy napig pihen. Azon kívül, néha lágynak tűnik a tészta és túl sok lisztet adunk hozzá, az sem tesz jót, és nyilván a túlsütés is árt neki. 180 fokon 10 perc, alul-felül sütés vált be nekem a mézeskalácsoknál. Nem kell, hogy sötét színűek legyenek, amikor kiveszed a sütőből.
2020. dec. 29. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
16%

19-es: Miért nem olvasod el a belinkelt receptet?????

Ez éppen arról szól, hogy nem kell pihentetni, nem kell vele semmi különlegeset csinálni, csak összegyúrjni, kinyújtani, sütni és egyböl ehetö, nem napok múlva puhul meg.

Mivel ezt a receptet mát rengetegszer elkészítettem, tudom, hogy tényleg jó, fölösleges olyan tippeket írni, ami nem érvényes erre a receptre!

2020. dec. 29. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!