Miétr lesz betonkemény a mézeskalács tésztàm?
Most ezt próbáltam,de ez is kemény lett.
Ez már a 3.mézeskalácsom. Olyan kemény,rugós lesz a tészta,hogy alig lehet kinyújtani. Sütés után pedig hiába nyújtom vékonyra,vastag lesz 😏😞





Nem lehet, hogy túl sokáig sütötted...?
Az én receptemben 75 dkg liszthez van összvissz 7-8 dkg vaj, és mégsem lesz kemény. Pedig van benne 375 g méz!





Sokan erre a Horváth Ilona receptre esküsznek:
Amúgy tedd zárt dobozba, és tegyél mellé egy gerezdekre felvágott almát. Másnapra megpuhulnak a mézesek!










Ha a tészta nem gyúrható, akkor kevés folyadékot - legelönyösebb a jéghideg víz kanalanként - adj hozzá, de figyelj, mert ga összegyúrod, közben lágyul, óvatosan adagold.
Ezt a tésztát nem kell - és nem is szabad - állni hagyni, azonnal kell nyújtani, különben beton lesz belöle.
MEg sütésnél figyelj, hogy ne süsd túl akkor jó, ha még puhának, majdnem nyersnek tünik tapintásra, mire meghül, rendesen megszilárdul.





8: melyik tésztáról beszélsz...??
Én a saját receptem alapján készült tésztát két napig is állni hagyom sokszor - és tökéletesen nyújtható. CSak szobahőmérsékleten kell hagyni temperálódni a hűtés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!