Polgári esküvőn a párnak ismételni kell valamilyen szöveget az anyakönyveztető után, mi az?
Figyelt kérdés
2020. aug. 11. 10:30
1/7 anonim válasza:
Nem kell. Annyit kérdez az anyakönyvveezető, hogy "kijelenti-e, hogy az itt jelenlevő Nagy Pistával házasságot köt?" Erre kell válaszolni, más szövege nincs a párnak. Illetve lehet, hogy vannak ilyen plusz elemek, de a kötelező résznél nincs ilyen.
A templomban csomó ilyen ismétlős rész van viszont.
2/7 A kérdező kommentje:
De nekem már volt esküvőm es kellett mondani valamit, de olyan stresszben voltam, hogy nem emlékszem, viszont szeretnék :D
2020. aug. 11. 13:59
3/7 anonim válasza:
Egyes vagyok, tavaly mentem férjhez, kb 5 perc volt a szertartás, szinte szóról szóra fel tudom idézni, tuti nem ismételtünk semmit. Szóval ha nálatok volt, akkor az ilyen plusz rész volt, nem feltétlen van mindenkinél.
4/7 anonim válasza:
Ahogy 3-as mondja, úgy van tényleg. Templomban van, hogy ismételni kell, gondolom, az valami fogadalom.
5/7 anonim válasza:
Nem lehet, hogy azért nem emlékszel, mert tényleg nem kellett semmit ismételni? Egyébként polgári esküvőn valóbean nem kell.
Egyébként pedig a férjed és a tanúk mit mondanak, hogyan emlékeznek?
6/7 PZA válasza:
"...feltett kérdésemre egy határozott igennel vagy nemmel válaszoljanak" Itt kell megismételni az igent vagy a nemet. Ezen kívül csak az anyakönyvvezető beszél.
7/7 anonim válasza:
Ha kérsz külön fogadalmat, akkor esetleg ismételni kell.. De ez már rajtatok múlik. Egyébként csak igent mondasz, a többi nem a te dolgod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!