Ti mit gondoltok a Halloweenról?
Jópofa ünnep, de nem kell mindent átvenni Ámerikából. Bevallom őszintén, én jobban szeretem a halottak napját, a csendes megemlékezést a szeretteinkről, sose öltenék kísértet-vempájör-zombi stb. maskarát, de szeretem ezeket a természetfeletti lényeket.
Mi étterembe szoktunk menni halottak napján. Az is van ugyanolyan jó, mint egy buli.
Én Angliába élek (sajnos), és itt állandóan legalábbis a mi utcánkban állandó nyüzsgés van Halloweenkor. Én nem szeretem, vagyis azt nem szeretem, hogy kb az egész utca bekopog és vadidegen gyerekeknek kell osztogatni cukorkát meg csokit, amivel az a baj, hogy azt hiszed, hogy már nem jönnek többen és mégis. Szóval akkor nincs nyugtunk tőlük, állandóan verik az ajtót és késő estig eztcsinálják, úgy hogy másnap suli, mert itt nem úgy van, mint Magyarországon, hogy a NOV. 1 miatt szünet legyen, itt ugyanis azt nem tartják.
De amúgy az ünnepet nagyon imádom! A karácsony után a második kedvenc ünnepem. Én tipikus halloweeni horrorokat szoktam nézni, meg olyan zenét is hallgatok, tököt faragunk...stb.
De annak ellenére, hogy itt sokan tartják mégsincs olyan jó hangulata mint otthon volt. Nem tudom, miért, de otthon sokkal jobban teltek a halloweenjaim, pedig otthon nem is tartják sokan, de nem is hiányzott nekem ez a kopácsolás egymáshoz. Szóval én enélkül a hagyomány nélkül is megvoltam és inkább ünnepeltem családdal otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!