Ti mit gondoltok a Halloweenról?
Szerintem irtó jó buli lehet ott, ahol van hagyománya (pl. USA) - de a magyarok ehhez (még) túl savanyúak, így nincs sok lehetőség...mármint anélkül, hogy ne szólnának le vagy néznének hülyének.
Pedig még egyedül is vicces lehet: kidekorálni a házat, horrormaraton, ijesztgetés meg ilyesmi.
Hát igen... az angolszász országokban tényleg nagy buli, szerencsére más országokban (így hazánkban is) is kezd meghonosodni, népszerűbb lenni - elsősorban az érdeklődő és nyitott fiatalság miatt.
Sajnos Magyarországon sokan leszólják ezt az eredetileg kelta ünnepet, de szerintem nem lenne baj, ha népszerűbb lenne nálunk is ez az ünnep, ugyanis Halloween október 31-én van, míg a keresztény Mindenszentek november 1-jén, Halottak napja pedig november 2-án.
Tehát aki meg akarja ünnepelni a Halloweent, attól függetlenül másnap gond nélkül megünnepelheti a Mindenszenteket is, mert nincs ütközés az ünnepek között.
Na meg az ünnepek színesebbé, érdekesebbé teszik az amúgy szürke, monoton hétköznapokat, én pl. október elején elkezdek készülődni Halloweenre (recepteket gyűjtök és próbálok, töklámpást készítek, néhány halloweeni, őszi díszt felteszek az ajtóra), igaz, nem dekorálom ki úgy a házat, mint az USA-ban szokták és nem készítek jelmezeket, de én szeretem ezt az ünnepet. Van hangulata, az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!