Keresztlány ballagására mennyi pénzt "illik" adni?
Nekem keresztfiam ballag idén.
Pénzt nem akartam. Már előre tettem mindig félre pénzt, hogy ne hirtelen terhelje meg a családi kasszát.
Szóltam keresztfiamnak hogy válasszon a lehetőségek közül:
1. vagy befizetem egy 2 személyes 2 éjszakás wellness pihenésre (hotelkupon.hu; hotelkuponok.hu;csak1nap.hu stb tele van akciós pihenèsekkel) aztán kipiheni egy haverjával vagy barátnőjével majd a vizsgaidőszakot.
2. vagy élményutalványt veszek neki x összegben és majd kiválasztja mit szeretne kipróbálni (rallyautó vezetés, szélcsatorna lebegés, siklóernyős repülés, drift élményautózás bmw-vel, stb. stb.
3. vagy megmondja mit szeretne igazán és megvesszük együtt.
A 3-as lehetőséget választotta. Elmentünk és választott egy elegáns órát. (48 ezerbe került) mondtam neki 50 ezer a keretösszeg.
Legközelebb az esküvőjén (remélhetőleg sok sok sok év múlva) fogom ajándékozni, mert nálunk az a hagyomány hogy a keresztszülő ballagásig ajándékoz.
Nyilván nem tud és nem is akar mindenki ennyi pénzt rászánni a keresztgyerekére, de mennyi az amit rá tudsz/akarsz?
Lányoknak gyönyörű Swarowsky kristályos ékszereket (szettben, vagy külön csak nyaklánc, vagy csak fülbevaló stb.) lehet venni.
Vagy a legközelebbi élményfürdőbe veszel 2 főre egy ajándékutalványt. (Vagy csak 1 főre és kiegészíted neki pl. egy masszázzsal)
Nagy általánosságban talán a 20 ezres az amit keresztszülők "szoktak" adni.
Mondjuk én kilógok a sorból mert nekem személytelen a pénz, ahhoz nem fogják emlékek kötni. Nem akartam a 10. pénzadó lenni a sorban.
Kismillió ötletem lenne még mit lehetne, de ha pénzt akarsz adni, úgyis azt adsz. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!