Kezdőoldal » Ünnepek » Ballagás » Ti mit szólnátok ehhez? (8....

Ti mit szólnátok ehhez? (8. ballagás, ofő ajándéka)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A fiam 8.-os, ballagásra készülődünk. Ma beszéltem az egyik SZMK-s anyukával, hogy hogyan is állunk ajándék-ügyileg, mit fognak a tanárok kapni, stb. Az anyuka azt mondta, hogy a másik SZMK-s anyuka vett az ofőnek egy buddha szobrot. Nah, itt tátva maradt a szám...

Csak szerintem nem illik ilyet adni az ofőnek? Nem is tudjuk, hogy egyáltalán szereti-e az ilyet, érdekli-e ez a fajta vallás :o...(megjegyzem: az ofő egyben a tesi tanár is).

Mi 7. félévkor kerültünk ebbe az osztályba, s úgy gondolom, hogy ofő nagyon kitesz magáért, védi a gyerekeket, amit tud elintéz nekik. Én körbenéztem anno, tettem is ajándékötletre javaslatot...

Ti mit tennétek a helyemben?

A többi tanárnak meg neves tollat (kb. 900-1000 Ft) akarnak adni....hiába javasoltam, hogy akkor legalább gravíroztassunk.

Várom a válaszokat, reakciókat.

Előre is köszönöm, aki válaszol :D!

2014. máj. 29. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Buddha szobrot nem illik ajándékozni, főleg ha az ajándékozott személy nem azonosul azzal a hittel.

A buddha és neves tollak ajándéka egyértelműen bizonyítja, hogy a szülőket nem érdekli az ajándékozás, és nem igazán akarnak pénzt költeni rá.

Nem kell jósnak lennem, hogy megmondjam, a tanár nem igazán fogja díjazni a Buddha szobrot, ahogy a többi tanár sem az olcsó tollakat.

2014. máj. 29. 21:40
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha ilyen közös ajándék van, akkor nem kell csinálni semmit, majd a sok buzgó (sok esetben ostoba, hangyaagyú asszonyok) majd eldöntik.
2014. máj. 29. 21:45
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors reakciókat :)!

1-es: teljesen egyetértek, nekem is ez a véleményem...ha nem azonosul azzal, akkor minek neki? És az olcsó toll...húh, nagyon cikinek tartom...pedig van bőven osztálypénz :o...

2-es: csak olyan cikinek érzem...és van, aki marad gimiben (mi nem). Rájuk hogy fognak nézni?

2014. máj. 29. 21:49
 4/11 anonim ***** válasza:

A Buddha szobor tényleg nagyon béna ajándék. Valami személyesebbet kéne. Ha tesi tanár, akkor talán valami ahhoz kapcsolódót.

De ennél még egy szép mappa, irattartó is ezerszer jobb.

Nem tudom, hogy jutott ez az anyuka eszébe :S Lehet, hogy csak felkapott otthonról egy megunt tárgyat? :S

2014. máj. 30. 09:09
 5/11 anonim ***** válasza:
38%
Anyukád nincs az SZMK-ben? Mert ahogy látom, ezt a szülők fogják eldönteni.
2014. máj. 30. 09:11
 6/11 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es!

Sajnos ezt én sem tudom :(...Remélem sikerül valahogy beszélni ezzel az anyukával, s jobb belátásra téríteni :D!

2014. máj. 30. 10:35
 7/11 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös!

Én egy anyuka vagyok...nekem ballag most a fiam 8.-ból. Az a nagy harci helyzet, hogy két SZMK-s anyuka van, ők intézik. Tegnap hívtam fel az egyiket, s ő is háááát, nem teljes örömmel (hogy szépen fogalmazzak) mondta ezt a tényt. Sajnos semmi egyeztetés nem történt a szülőkkel, hogy mi legyen a tanároknak...pedig mint írtam, van osztálypénz, nem is kevés (100e Ft felett...).

A szülőin arra kértek minket, ha van ötlet, akkor jelezzük nekik: én több órán keresztül a netet bújtam, s találtam nagyon szép és elfogadható árban egyedi ajándékokat...akkor ezt jeleztem is...de úgy látszik hiába.

Szerintem annyira égő egy ilyen ajándék...

2014. máj. 30. 10:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Tényleg égő!

Szerintem egy-két másik normális gondolkodású szülővel keressétek fel ezt az okos SZMK-s anyukád és közöljétek, hogy márpedig ti ilyen ajándékot nem fogtok adni. Egyeztetnie kellett volna előtte a többi szülővel. Van pénz, vegyetek valami normálisat. Adja nektek a pénzt és elintézitek.

Nálatok nincs kör e-mail-ezés? Akkor minden szülőnek lehetnek küldeni egy rövid e-mail-t, hogy mit javasoltok ajándéknak és válaszoljanak, hogy egyetértenek-e vele.

2014. máj. 30. 11:38
 9/11 anonim ***** válasza:
*anyukát :)
2014. máj. 30. 11:38
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as!

Sajnos nem tudom a többi anyuka e-mailjét, telefonját, hogy írhatnék nekik. Mint írtam, mi 7. félévkor jöttünk át ebbe az osztályba, s ott csak a szülőin találkoztam velük. 1-2 anyuka van, akit ismerek, mert a fiam jóbarátainak a szüleik, de ők meg nem fizettek "eddig" osztálypénzt, így gondolom nem is fognak beleszólni, mert nincs is miért...

Az utolsó szülőin kérték, hogy aki tud adjon ajéndékötletet, s mint írtam én több órát keresgettem a neten, hogy szép, egyedi ajándékötletet találja, amit jeleztem is az egyik SZMK-s anyukának, akinek tudom a telefonszámát...vele beszéltem tegnap, s akkor bukott ez ki...de neki sem szólt a másik anyuka, csak amikor megvolt ez a számomra "vicces" (de nagyon-nagyon elkeserítő) ajándék...

A mh-em mellett is van egy üzlet, ahol egyedi készítésű ajándékok vannak, s pl. ott lehetett volna venni az irodalomtanárnak egy gyönyörű könyvjelzőt, aminek a teteje valamilyen "neves" ásványkincsből kifaragott bagoly stb. - szerintem ez sokkal finomabb, nemesebb lett volna, mint egy olcsó toll, v. amit akarnak...

El vagyok keseredve :(...

2014. máj. 30. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!