Kicsit furcsállom, hogy én nem kaptam semmit, állítólag azért, mert finanszírozták a tanulmányaimat. Ami abból állt, hogy kevesebb pénzt kaptam, mint amiből meg tudtam élni, azaz dolgoztam mellette, kollégiumban laktam, és államilag támogatott képzésre jártam, így az a havi 25-30 Ft, amit megkaptam, nem hiszem hogy olyan hű de nagy összeg, főleg hogy a gimis húgom többet kap havonta. Nem egy lakásra gondoltam, de azért valami igazán adhattak volna a szüleim.
"Én köszöntem meg nekik, hogy támogattak, meg anyagilag segitettek. Pedig én is dolgoztam mellette... Meg zsebpénzt sem kaptam soha, még 5000-ret se, nemhogy 25-30 ezret"
Itt van, először sztárolja a szüleit, h így meg úgy segítették anyagilag, aztán sztárolja magát, h nem is segítették, mert neki dolgoznia kellett:D
Hány ilyen hülye bukott már meg ezzel, h annyit hazudik, h már egymást ütik a hülyeségei:)
2013. szept. 8. 22:59
12/21 anonim válasza:
Nem kellett dolgoznom, de dolgoztam, mert szégyelltem volna, ha én nem teszek valamit addig, amig a postás apukám meg az asszistens anyukám értem dolgoznak és minden félretett pénzt a sulira költenek. Igen sztárolom őket. Soha nem nyafogtam nekik, hogy mit nem adtak, hanem annak örültem, amit kaptam. De az ilyen elkényeztetett emberek, talán azt amit én kaptam, nem is tudnák értékelni. Most sikeres vagyok a munkahelyemen, egy sikeres lúzer : )))
2013. szept. 8. 23:09
13/21 anonim válasza:
Megünnepeltük a családdal és kész. Miért kéne bármit is kapnod a diplomád mellé? Magadnak szerezted, feltételezem nem valamiéle várt jutalomért, hanem mert célod van vele. Ez a baj veletek, állandóan tartjátok a markotokat, hogy nektek mennyi minden jár, de fogalmatok sincs arról, hogy mennyi munka kell még az általatok lenézett célok eléséhez is. Kaptál havi 20 rugót? 5 év alatt az több mint 1 misi. Tudlak sajnálni. És most toljátok a mínuszokat, mert ti nem ezt érdemlitek.
2013. szept. 9. 00:00
14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a rendkívül kedves, és megértő válaszokat. A környezetemben mindenki eléggé nagy ajándékokat kapott. Szerettem volna most mást is tanulni, munka mellett (ami még nincs, bár keresek) de jól jött volna ahhoz egy kis támogatás.
Csak hogy a 25-30 mért nem elég...Abból kapásból elment 20 a kollégiumra, meg a közlekedésre.
2013. szept. 9. 07:27
15/21 anonim válasza:
Az állami támogatás mellett azért még volt kiadni valójuk bőven szerintem, a tankönyvek, egyebek talán ingyenesek?az albérlet sem 2 Ft.
Azt is nézd, menni pénzük van, telne-e belőle drága ajándékra?Ha több százezret keresnek akkor talán.De ha szerény jövedelműek, akkor nem tudom, mit vársz.Örülj, hogy egyáltalán eljutottál a diplomáig és ebben támogattak valahogy!Sokan szívesen beérnék ennyivel is, csak vannak bőven, akik kevésbé szerencsések és semmi lehetőségük nincs egyetemre járni, diplomát szerezni!
2013. szept. 9. 09:16
16/21 A kérdező kommentje:
igen, lenne rá keret. És mint írtam is, kollégista voltam, és hogy fenn tudjam magam tartani, dolgoztam az egyetem mellett, mert bár meg tudták volna tenni, nem adtak elég pénzt.
2013. szept. 9. 09:59
17/21 207 válasza:
Nekem nincs diplomám, és nem is lesz. De arra nem gondoltál hagy esetleg azért nem raktak a segged alá nagy dolgokat, hogy tisztában legyél a dolgok értékével,amiket TE értél el, amiért TE dolgoztál meg, és nem az öledbe hullottak? Az emberi értékeket majdnem kihagytam. Pedig alighanem az a legfontosabb. Ha belegondolsz, lehet hogy sokkal értékesebb dolgokat kaptál mint akár egy lakás?
2013. szept. 11. 22:21
18/21 A kérdező kommentje:
tök jó, hogy mindenki ócsárol, hogy milyen anyagias vagyok :) De közben az kimarad hogy anyagi támogatás annyi volt, amiből lehetetlen megélni (közben meg ilyen-olyan külföldi családi nyaralás nélkülem) És máshogy sem támogattak, csak nehezítették a dolgom :S
2013. szept. 11. 22:30
19/21 anonim válasza:
A szüleim a középsulis ballagásomon már sajnos nem lehettek ott. A legszebb ajándék számomra az lenne, ha édesapám és édesanyám gratulálhatna a diplomámhoz. Kedves kérdező! Becsüld meg az apróbb dolgokat is! Vannak ismerőseim, akiknek a szülei tiltják-tiltották, hogy egyetemre járjanak. Az egyik ilyen ismerősöm most PhD-s hallgató, három csodás gyermek édesanyja. Legyél büszke magadra, hogy ilyen körülmények között is megcsináltad, ráadásul megtanultad, hogyan találd fel magad, ami talán a legnagyobb ajándék az életben.
2013. szept. 30. 11:14
20/21 anonim válasza:
Szerintem nem fer amit a kérdezővel csináltok, nem a kérdésre válaszoltok, hanem csak fölényeskedtek, hogy így meg úgy kéne viselkednie, és nektek mennyivel rosszabb. Oké, akkor nyertetek, ti vagytok a jobbak. Kedves kérdező, én megértelek téged, én is ilyen helyzetben vagyok nagyjából, van még 1 év a végzésig nekem de én se számítok nagy ajándékra, holott lenne miből. Utolsó kommentelőnek meg csak annyit, hogy sajnálom ami történt, sőt valamennyire át tudom érezni, mert nekünk is tragédia történt a családban, nekem is az lenne a legjobb ha köztünk a testvérem, de tudom, hogy nem lehetséges, és lehet bűnnek tartjátok, de ha kapok a barátomtól ajándékot annak nagyon örülök. Azt szokták mondani, hogy egy szülő ha vállalja a gyereke taníttatását, akkor vállalnia kell a költségeket is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!