Milyen szokások vannak 8-adikos ballagáson?
Kalap dobálás legfeljebb az amerikai szokásokat átvevő egyetemeken van, de szerintem még ott is nevetséges.
Én végigcsináltam az általánost, középiskolát, OKJ-t és egyetemet, és sehol nem dobáltunk kalapot, sőt, még lufit sem engedtünk el.
Általánosban és középiskolában ballagtunk, bankettet és szerenádot tartottunk.
Az OKJ-s bizonyítványt "ünnepélyesen" a vizsga után rögtön adták oda, koccintottunk.
Az egyetemen avatás volt, kötött ceremónia, vonulási renddel és "koreográfiával", de nem volt talár, sapka meg ilyesmi, csak az volt az elvárás, hogy sötét ruhában legyünk.
Mindenki mekkora hazafi már megint...
Nálunk volt lufi engedés, és azt hiszem írtunk is bele kívánságokat. Alatta csöpögős zene szólt, el is sírtam magam. :) De ha kalapdobálást akartok, meg kell beszélni az osztályfőnökkel, vegyetek egyforma kalapokat, aztán meg kell szervezni az egészet. Megoldható szerintem :)
3. vagyok, és egyáltalán nem hazafiságból írtam, én aztán nem vagyok olyan hazafi, minden vágyam külföldre menni.
De ettől függetlenül azt mondom, hogy szerintem pont a ballagás, meg a nagy múltú egyetemek diplomaosztó/avató ceremóniája nálunk sokkal találóbb és ünnepélyesebb, ezt kár feladni a sapkadobálásért. Szerintem.
De persze mindenki csinálja, ahogy jónak látja, a lényeg végül is az, hogy a ballagó osztálynak szép élmény legyen a nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!