Kezdőoldal » Ünnepek » Ballagás » Igazgatónak kell búcsúszöveget...

Igazgatónak kell búcsúszöveget irnom és kéne pár tipp hogy miket irjak vele vagy az is jo hogyha linket küldtök előre? Is köszii

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 14:25
 1/2 anonim válasza:

1.Tisztelt Igazgatóság, Tanáraink!

Tisztelt Szülők, Vendégeink!

Kedves Diáktársaim!

.

Úgy tartják az idős emberek, hogy mindennek eljön a maga ideje.

Idáig nem gondoltam végig ezt a mondatot. De mikor ennek a beszédnek a megírására készülődtem, elgondolkodtam e bölcs mondáson. Március körül még nagyon vártam, hogy legyen már vége az általános iskolás éveimnek. S most az utolsó napokban elbizonytalanodtam, ezerféle érzés kavarog bennem.

Nyolc évvel ezelőtt, mikor édesanyám kezét fogva beléptem ebbe az épületbe tele voltam félelemmel, bizonytalansággal. Izgultam, hogy a barátságos óvoda után mi vár itt rám.

Aztán hamar megbarátkoztam a tanító nénivel, osztálytársaimmal. Megismertem az iskolai életet: a tanulást, a templomi szolgálatot.

Megtanultam az olvasás és írás nehéz tudományát.

Nehéz, egyben izgalmas évek voltak ezek. A helyesírásomra gondolva- ez még mindig nagyon izgalmas.

Majd a felső tagozat következett. Ahány tantárgy, annyi új tanár. Csupa érdekes dolog: matematika, történelem, irodalom, fizika, kémia… Aztán jöttek a szürke hétköznapok, amikor már nem éreztem olyan érdekesnek a tantárgyakat, mert tanulni, tanulni, tanulni kellett, kellett volna. Azt kívántam, hogy legyen már vége.

Voltak ünnepnapok is! Játékos vetélkedők, meghitt karácsonyi ünneplés, vidám farsang és bál valamint a komoly szerepléssel járó ünnepélyek. Na és a kirándulások. Mind kedves emlék.

Nemcsak szellemi képességekben fejlődtem ezalatt a nyolc év alatt. Itt voltam elsőáldozó és itt készültem fel a bérmálkozásra is. Most már felnőtt keresztény ember vagyok.

Kedves osztályfőnökeink, tanáraink!

Köszönettel tartozunk Önöknek!

Köszönjük a törődést, a türelmet, a szeretetet, azt hogy sok mindenre megtanítottak bennünket. Szemet hunytak kisebb csínytevéseink fölött. Bocsássák meg nyögdécselő feleleteinket, olykor erősen hiányos dolgozatainkat!

Mi voltunk a hibásak! Nem készültünk, nem vettük komolyan feladatunkat.

A magam részéről is elmondhatom: tehettem volna többet.

Hálásan köszönjük az emberséget, a megértő türelmet. Ígérjük, hogy az itt kapott útravalót a legjobb képességeink szerint kamatoztatni fogjuk.

Külön búcsúzunk osztályfőnökeinktől, s köszönettel tartozunk nekik, akik közösséggé kovácsolták osztályainkat, megszervezték a jó hangulatú kirándulásokat, segítettek a rendezvényekre való felkészülésekben. Problémáinkkal bármikor bizalommal fordulhattunk hozzájuk, odafigyelésükkel segítették továbbtanulásunkat. Megtanítottak arra is, hogy legyenek céljaink, vágyaink, s ezeket magunknak kell elérnünk.

2012. jún. 6. 19:06
 2/2 anonim válasza:

Hello! :)

Ezt a beszédet már láttam valahol és most szükségem lenne a teljes szövegre,ahol a hetedikesektől is búcsúznak.Nem emlékszel hol találtad?Előre is köszönöm :)

2013. jún. 15. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!