Igazgatónak kell búcsúszöveget irnom és kéne pár tipp hogy miket irjak vele vagy az is jo hogyha linket küldtök előre? Is köszii
1.Tisztelt Igazgatóság, Tanáraink!
Tisztelt Szülők, Vendégeink!
Kedves Diáktársaim!
.
Úgy tartják az idős emberek, hogy mindennek eljön a maga ideje.
Idáig nem gondoltam végig ezt a mondatot. De mikor ennek a beszédnek a megírására készülődtem, elgondolkodtam e bölcs mondáson. Március körül még nagyon vártam, hogy legyen már vége az általános iskolás éveimnek. S most az utolsó napokban elbizonytalanodtam, ezerféle érzés kavarog bennem.
Nyolc évvel ezelőtt, mikor édesanyám kezét fogva beléptem ebbe az épületbe tele voltam félelemmel, bizonytalansággal. Izgultam, hogy a barátságos óvoda után mi vár itt rám.
Aztán hamar megbarátkoztam a tanító nénivel, osztálytársaimmal. Megismertem az iskolai életet: a tanulást, a templomi szolgálatot.
Megtanultam az olvasás és írás nehéz tudományát.
Nehéz, egyben izgalmas évek voltak ezek. A helyesírásomra gondolva- ez még mindig nagyon izgalmas.
Majd a felső tagozat következett. Ahány tantárgy, annyi új tanár. Csupa érdekes dolog: matematika, történelem, irodalom, fizika, kémia… Aztán jöttek a szürke hétköznapok, amikor már nem éreztem olyan érdekesnek a tantárgyakat, mert tanulni, tanulni, tanulni kellett, kellett volna. Azt kívántam, hogy legyen már vége.
Voltak ünnepnapok is! Játékos vetélkedők, meghitt karácsonyi ünneplés, vidám farsang és bál valamint a komoly szerepléssel járó ünnepélyek. Na és a kirándulások. Mind kedves emlék.
Nemcsak szellemi képességekben fejlődtem ezalatt a nyolc év alatt. Itt voltam elsőáldozó és itt készültem fel a bérmálkozásra is. Most már felnőtt keresztény ember vagyok.
Kedves osztályfőnökeink, tanáraink!
Köszönettel tartozunk Önöknek!
Köszönjük a törődést, a türelmet, a szeretetet, azt hogy sok mindenre megtanítottak bennünket. Szemet hunytak kisebb csínytevéseink fölött. Bocsássák meg nyögdécselő feleleteinket, olykor erősen hiányos dolgozatainkat!
Mi voltunk a hibásak! Nem készültünk, nem vettük komolyan feladatunkat.
A magam részéről is elmondhatom: tehettem volna többet.
Hálásan köszönjük az emberséget, a megértő türelmet. Ígérjük, hogy az itt kapott útravalót a legjobb képességeink szerint kamatoztatni fogjuk.
Külön búcsúzunk osztályfőnökeinktől, s köszönettel tartozunk nekik, akik közösséggé kovácsolták osztályainkat, megszervezték a jó hangulatú kirándulásokat, segítettek a rendezvényekre való felkészülésekben. Problémáinkkal bármikor bizalommal fordulhattunk hozzájuk, odafigyelésükkel segítették továbbtanulásunkat. Megtanítottak arra is, hogy legyenek céljaink, vágyaink, s ezeket magunknak kell elérnünk.
Hello! :)
Ezt a beszédet már láttam valahol és most szükségem lenne a teljes szövegre,ahol a hetedikesektől is búcsúznak.Nem emlékszel hol találtad?Előre is köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!